Idriz Batha, șanse mari să ajungă la UTA! Alți doi fotbaliști străini, aproape de arădeni

1 lună in urmă 35

UTA se reunește peste două zile, iar duminică seara va anunața primele mutări ale verii la nivel de lot de jucători.

Mijlocașul lateral, Adrian Măr (18 ani), a confirmat sosirea sa la Arad, însă la începutul acestei săptămâni, conducerea clubului a anunțat pe site-ul oficial că a mai semnat contracte cu doi fotbaliști străini.

Presa din Albania sugerează unul dintre nume într-un amplu material apărut pe panorama.com pe care vi-l redăm.

Idriz Batha, șanse mari să ajungă la UTA! Alți doi fotbaliști străini, aproape de arădeni

Idriz Batha are 29 de ani și evoluează pe postul de mijlocaș central defensiv. Înainte de FK Tirana a mai evoluat la Partizani, Besa Kavaje, FK Teuta și Flamutari, tot în fotbalul albanez și aceasta ar fi prima lui experiență într-un campionat străin.

UTA l-ar lua în calcul pe Batha pentru a-l înlocui pe Alex Albu în schema tactică a lui Laszlo Balint. Batha e cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt.com.

„Se pare că Idriz Batha a închis-o cu Tirana. Sau așa sugerează surse din club. Din cele convenite, jucătorul s-a înțeles în România cu echipa UTA Arad, deși acordul dintre părți nu a fost încă formalizat și este de așteptat ca în aceste zile despărțirea să aibă loc în alb și albastru. Jucătorul și căpitanul „alb-albastru” s-a zvonit că semnează în România, dar nu există nimic oficial.

Mijlocașul „alb-albastru” negociază cu echipa UTA Arad, care militează în elita fotbalului românesc. De fapt, „alb-albaștrii” până duminică erau convinși că Batha va rămâne în Tirana, dar pe de altă parte problema s-a schimbat acum. Tirana face o campanie de achiziții fără să îl includă pe Idriz Batha în planurile echipei. Chiar au căutat înlocuiri pentru poziția de mijlocaș de două zile. Vestea a fost confirmată oficial de surse „alb-albastre”.

Deci, este o chestiune de ore de separare oficială între Tirana și Bath. Mijlocașul a jucat două sezoane la Tirana, având peste 6000 de minute și a marcat 19 goluri în Superiore și unul în Cupa Albaniei. UTA Arad a închis campionatul din România pe locul 8 și conducătorii doresc deja să creeze o echipă competitivă pentru sezonul viitor.

Din acest motiv, au început negocierile cu Batha și, dacă se ajunge la un acord, se așteaptă să semneze foarte curând. La fel, jucătorul este solicitat în Superiore de unele echipe. Oricum, nu este exclus să nu aleagă niciuna dintre oferte și rămână, până la urmă, la Tirana” arată sursa citată.

Încă un mijlocaș sârb și un fundaș lituanian?

Din informațiile noastre, UTA ar mai putea transfera doi fotbaliști străini. Unul dintre ei ar fi Marko Djurisic, un mijlocaș central sârb de 23 de ani, care a evoluat în prima ligă din țara sa natală înainte de a se transfera în Letonia, la Riga. Aici a fost coleg cu brazilianul Roger jr, fotbalist sosit în iarnă la Arad și care a fost unul dintre cei mai constanți utiști în sezonul de primăvară.

Sârbul e cotat pe transfermarkt la 375 de mii de euro. Apoi, tot din Albania, dar de la Kukesi, ar putea sosi Rolandas Baravykas (25 de ani, 275 de mii de euro pe transfermarkt), internațional lituanian, care până la finalul anului trecut a fost coleg cu Modestas Vorobjovas și Liviu Antal la campioana Zalgiris. Baravykas e de meserie fundaș dreapta, dar s-ar putea descurca și-n banda stângă.

 

The post Idriz Batha, șanse mari să ajungă la UTA! Alți doi fotbaliști străini, aproape de arădeni appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă