Iasi trece in scenariul rosu dupa ce a depasit incidenta de trei la mia de locuitori. Ce restrictii se impun

1 lună in urmă 3

Incidenta infectarilor cu SARS-CoV-2 a ajuns vineri la 3,12 la mia de locuitori in municipiul Iasi, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) urmand sa se intruneasca in cursul acestei zile pentru a stabili daca vor fi aplicate restrictiile aferente scenariului rosu.

Potrivit reprezentantilor Institutiei Prefectului, intrarea in scenariul rosu inseamna interzicerea desfasurarii activitatii in spatii inchise precum cinematografele, salile de spectacole, restaurante, cafenele, sali de jocuri.

Conform statisticilor, in ultimele trei saptamani rata incidentei din municipiul Iasi a crescut de la 1,68, cat era pe 26 februarie, pana la 3,12 la mia de locuitori, cat s-a raportat in cursul diminetii de vineri.

In judetul Iasi, in scenariul rosu se afla si localitatile Miroslava si Valea Lupului.

Autoritatile locale recomanda respectarea regulilor sanitare pentru a limita raspandirea acestui virus si incurajeaza populatia sa se programeze pentru efectuarea vaccinului impotriva COVID-19 la unul dintre cele 28 de centre deschise in judet.

CITESTE SI:

ANALIZA: Declaratiile belicoase, trecerea liniei rosii si "ciocnirea ritualica" intre Joe Biden si Vladimir PutinTratamentul atipic aplicat de o doctorita bolnavilor de COVID-19. Colegiul medicilor: "Nu va fi sanctionata, insa nu suntem de acord cu afirmatiile date in presa"Apostolii terorii: medicii care au panicat populatia pe timp de pandemie cu mesaje apocalipticeVerdictul Agentiei Europene a Medicamentului privind vaccinul AstraZeneca: "Este sigur si eficient. Nu este asociat cu aparitia trombozelor"Tradarea maxima pentru fanii Realului. Fostul portar Iker Casillas, cuplat cu o fana a lui Atletico?
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă