Iarna şi-a reintrat în drepturi la munte

3 săptămâni in urmă 1

De Claudiu Loghin.
Publicat: 16.03.2021, 14:32.
Actualizat: 16.03.2021, 14:33

Luna martie se dovedeşte extrem de capricioasă şi pare să ne treacă prin toate anotimpurile. Dacă la început temperaturile şi soarele puternic ne îmbiau să schimbăm garderoba, vremea de zilele acestea ne arată că nu este momentul să renunţăm la cizme şi la geacă. 

La munte a intrat în vigoare avertizare meteo cod portocaliu pentru ninsori şi vânt puternic.

ANM anunţă vreme rea în aproape toată ţara. Au fost emise două coduri de ploi, ninsori şi viscol, valabile de astăzi. La munte, În zona Carpatilor Meridionali si de Curbură, va fi cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol puternic, începând cu ora 14. Iar sudul, estul şi centrul ţării se află deja, de la ora 10, sub cod galben de vreme rea.

La munte trebuie să ne aşteptăm, cel puţin până mâine seară, la ninsori. Traficul, la munte, se desfăşoară în condiţii de iarnă şi, din informaţiile pe care le avem, cele mai mari probleme sunt pe sectorul din judeţul Prahova al Drumului Naţional 1A. Avertizarea meteo cod portocaliu a intrat în vigoare la ora 14.00 şi este valabilă până miercuri, la ora 23.00. La ce să ne aşteptăm? În acest interval de timp trebuie să ne aşteptăm la ninsori abundente şi la intensificări ale vântului, rafalele de vânt putând atinge viteze de până la 110 kilometri pe oră. La peste 1.500 de metri altitudine, vizibilitatea poate să scadă la sub 50 de metri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

brasov munte iarna avertizare cod anotimp
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă