Iarna revine în forță! Avertizare de ninsori și ploi abundente în trei sferturi din țară

1 lună in urmă 1

Vreme de iarnă la mijlocul lunii martieVreme de iarnă la mijlocul lunii martie

Vremea rea, de iarna, revine în forță în aproape toată țara. Meteorologii au transmis un nou avertisment de vreme severă, caracterizată de ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania și Moldova, precum și de ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

LUNI, 15 MARTIE 2021, 21:28

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Interval de valabilitate: 15 martie, ora 14:00 - 17 martie, ora 20:00
Fenomene și zone vizate: ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1500 m; ploi și ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar  începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

             Notă: Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în Transilvania și Moldova,  dar la intensități mai reduse.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă