Iarna a pus stăpânire pe Europa: Ger și ninsoare în miezul primăverii în mai multe țări

1 lună in urmă 45

Un front atmosferic venit dinspre polul Nord a readus gerul şi chiar ninsoarea în miezul primăverii, în mai multe ţări europene.

Iarna a pus stăpânire pe Europa: Ger și ninsoare în miezul primăverii în mai multe țări

La Bruxelles a nins destul de abundent la câteva zile după ce temperatura urcase până la 24 de grade. Germania a trăit o adevărată zi de iarnă, în care stratul de zăpadă a atins pe alocuri 12 centimetri.

Iar pe şosele s-au produs blocaje şi chiar accidente specifice anotimpului rece, din fericire fără victime. Şi mai aspră a fost vremea în Croaţia şi Slovenia: din cauza ninsorii şi a viscolului puternic, câteva şosele au fost închise pentru camioane iar feriboturile au rămas în porturi. Iarna temporară va mai dura câteva zile, potrivit meteorologilor.

Vremea se strică și în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de răcire accentuată, ninsori şi viscol la munte, dar şi în zonele joase din Transilvania, Maramureş şi Moldova. De asemenea, o informare meteo de vreme rece este valabilă în toată ţara, până joi dimineaţă.

Interval de valabilitate: 6 aprilie, ora 23:00 - 7 aprilie, ora 18:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificãri ale vântului.

În intervalul menţionat, în sudul Banatului, sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificãri cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolitã, zãpada spulberatã şi vizibilitatea redusã sub 100 m.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă