Ianis Stoica a marcat 3 goluri in 7 meciuri pentru FCSB în Liga 1! Tatăl lui a marcat tot atâtea goluri pentru Steaua, dar in 108 meciuri

3 săptămâni in urmă 31

Ianis Stoica a marcat, sâmbătă seara, în victoria echipei sale, FCSB, pe Arena Națională, scor 3-2, împotriva celor de la Academica Clinceni. Puștiul în vârstă de 18 ani a ajuns la cota cinci în acest sezon: trei în Liga 1 și două în Cupa României. Și toate aceste goluri au fost marcate în acest start de sezon.

Profitând de absențele lui Florin Tănase, Florinel Coman și Octavian Popescu, toți accidentați, Ianis Stoica și-a croit loc în echipa lui Edi Iordănescu, iar randamentul său este unul neașteptat de bun. A început să marcheze și arată multă maturitate în joc, la o echipă cu pretenții așa cum este FCSB.

Ianis Stoica a fost împrumuta de FCSB, în ultimii ani, la Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, Metaloglobus sau CSM Slatina, iar efectul a fost cel dorit. A căpătat experiență, încredere și poate deveni un jucător important pe viitor chiar și pentru echipele naționale ale României.

Ianis Stoica și-a egalat tatăl la numărul de goluri în Liga 1

Cu reușita de sâmbătă seară, împotriva celor de la Clinceni, Ianis Stoica a bifat a treilea său gol în Liga 1. A egalat, astfel, numărul de goluri pe care tatăl său, Pompiliu Stoica, l-a reușit pentru Steaua, în perioada 2000-2005.

Fostul fundaș stânga, ajuns acum la 44 de ani, a reușit să marcheze de trei ori pentru Steaua, în 108 meciuri. Cu toate acestea, Pompiliu Stoica mai are trei goluri marcate și pentru Astra Ploiești, în cele două sezoane jucate în Liga 1, între 1998 și 2000. Performanță pe care, cel mai probabil, Ianis Stoica o va depăși chiar în acest sezon, dacă va păstra aceeași formă bună.

Pompiliu Stoica a bifat și opt meciuri pentru naționala României, reușind să marcheze într-o partidă contra Letoniei, în februarie 2000.

„De când a venit Mister avem altă față, altă atitudine! În unele jocuri mai trebuie să și suferim, dar importante sunt cele trei puncte. Nu am emoții înainte de meci, până la urmă joc fotbal de plăcere, nu pentru că îmi taie cineva capul. Îmi place să joc cu presiune, altfel nu aș putea să mă motivez. Sunt momente când joacă și adversarul, important e să învățăm din ele și să corectăm la antrenament”, a declarat Ianis Stoica, la finalul partidei cu Academica Clinceni.

The post Ianis Stoica a marcat 3 goluri in 7 meciuri pentru FCSB în Liga 1! Tatăl lui a marcat tot atâtea goluri pentru Steaua, dar in 108 meciuri appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă