Ianis Hagi, lăudat din nou de presa internațională. Ce a reușit românul pe final de an

3 săptămâni in urmă 13

Ianis Hagi, lăudat din nou de presa internațională. Internaționalul român a fost titular și în ultima partidă din acest an a echipei sale, Rangers. Campioana Scoției a trecut cu 2-0 de St.Mirren și ocupă primul loc în Premiership, cu 6 puncte avans față de rivalii de la Celtic. Ianis Hagi a fost schimbat în minutul 68, dar a avut o prestație apreciată de jurnaliștii scoțieni.

Ianis Hagi, lăudat din nou de presa internațională

Ianis Hagi, lăudat din nou de presa internațională. Mijlocașul român de 23 de ani are un sezon fluctuant la Rangers. În ciuda acestui lucru, el este văzut ca un om de bază de antrenorul Giovanni van Bronckhorst, care-l folosește titular aproape meci de meci.

Ianis Hagi a început în primul „11” și partida desfășurată duminică, de Boxing Day, de echipa sa. Campioana Scoției a învins cu 2-0 pe St. Mirren prin golurile marcate de Wright, minutul 14 și Morelos, minutul 27. Internaționalul român a fost schimbat în minutul 68. Deși nu s-a remarcat prin vreo realizare spectaculoasă, travaliul său a fost aprecizat de jurnaliștii scoțieni.

Ianis Hagi a fost notat cu 6 de Football Scotland, care a făcut și o scurtă caracterizare a prestației sale.

„A intrat în spațiile libere și a ajutat la „împletirea” unor combinații, încercând de fiecare dată să ajungă în poziții de finalizare”, au scris ziariștii publicației citate.

Ce a reușit românul pe final de an

Ianis Hagi este, în continuare, vizat de un posibil transfer, ba la Roma, ba la Galatasaray, prețul cerut de scoțieni variind în presă între 14 și 17 milioane de euro. Pe de altă parte, Gică Hagi, prezent în tribune la meciul de duminică, a declarat că, cel mai probabil, fiul său va rămâne la Rangers.

Prestația generală a lui Ianis Hagi a fost analizată de ziariștii scoțieni. Ei au scos în evidență tehnica românului, dar au criticat lipsa lui de viteză. În plus, ei au scos în evidență problema poziția „șeptarului” român în așezarea tactică a echipei lui van Bronckhorst.

„Ianis e o durere de cap pentru Van Bronckhorst. Hagi este la fel de abil din punct de vedere tehnic ca Ryan Kent de pe cealaltă aripă, dar lipsa lui de viteză înseamnă că Rangers poate fi deseori dezechilibrată în atac și Ianis nu e la fel de periculos.

Este genul de talent pe care Van Bronckhorst și l-ar dori în echipa sa, dar așezarea lui în teren ar putea fi din ce în ce mai dificilă, iar Hagi este fără gol sau pasă de gol în cele șapte meciuri pe care le-a jucat de la începutul unei noi ere pe Ibrox (n.r. – cu schimbarea antrenorului)”, au scris ziariștii de la Glasgow Times.

Ianis Hagi și Rangers vor debuta în 2022, pe 18 ianuarie, într-o partidă cu Aberdeen. Programul campionatului scoțian a fost modificat din cauza restricțiilor impuse de guvern din cauza pandemiei. Derby-ul „Old Firm”, contra celor de la Celtic, va avea loc pe 2 februarie.

 

 

The post Ianis Hagi, lăudat din nou de presa internațională. Ce a reușit românul pe final de an appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă