HotNews: România mai are în prezent doar 30 de paturi libere la ATI. În Capitală nu mai e niciunul

1 lună in urmă 1


Secțiile de terapie intensivă din România se confruntă cu probleme grave, în acest moment fiind libere pentru pacienții COVID-19 doar 30 de locuri în toată țara și niciunul în București, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro.


România are în prezent 1.232 de oameni internați în secțiile de terapie intensivă din țară, în condițiile în care numărul îmbolnăvirilor a reînceput să crească în ultimele zile.


De altfel, față de luna trecută, numărul pacienților la ATI a crescut într-un ritm alarmant.


!function(e,i,n,s){var t="InfogramEmbeds",d=e.getElementsByTagName("script")[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement("script");o.async=1,o.id=n,o.src="https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js",d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,"infogram-async");Untitled infographicInfogram

În acest context, HotNews scrie, citând surse medicale, că în prezent sunt doar 30 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 mai sunt libere în acest moment în toată țara și niciun loc în București.


Premierul Cîțu a solicitat, ieri, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, creşterea la 1.600 a numărului real de paturi la ATI.


„Ne pregătim și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere. Din acest motiv, am cerut creșterea numărului real de paturi ATI la 1.600 și identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente în lupta anti-COVID”, a declarat premierul.


De altfel, o ședință pe această temă a avut loc în această dimineață, la Ministerul Sănătății.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă