Hotărârea care poate schimba clasamentul în Liga 2, în ziua decisivă! Lipsa de reacție a FRF și suspiciuni logice asupra altor meciuri

3 săptămâni in urmă 1

Scandalul tentativei de mituire al arbitrului partidei CS Mioveni – Aerostar Bacău de către un oficial al Petrolului ridică semne de întrebare și privind corectitudinea altor meciuri, în ziua decisivă pentru play-off.

Ultima etapă a celui mai palpitant campionat la Liga 2 este „aruncată în aer” de flagrantul Direcției Generale Anticorupție. Mihai Dogaru a fost prins în flagrant în timp ce încerca să ofere 5000 de euro mită pentru arbitrul duelului CS Mioveni – Aerostar Bacău. Scopul oficialului de la Petrolul era clar: CS Mioveni să nu câștige meciul.

Sunt două semne mari de întrebare după acest flagrant rarisim în fotbalul românesc. Primul este legat de lipsa de decizie a celor de la FRF în cazul Petrolul și al doilea se impune în cazul altor două partide.

Hotărârea care poate schimba clasamentul în Liga 2, în ziua decisivă! Lipsa de reacție a FRF și suspiciuni logice asupra altor meciuri

Regulamentul impune retrogradarea Petrolului! Se pare că flagrantul a fost organizat, după sesizarea Comisiei de Integritate a FRF și, conform digisport.ro, Tribunalul a decis ca Dogaru să fie cercetat sub control judiciar. Conform articolului 60 din Regulamentul Disciplinar al FRF, Petrolul va fi retrogradată. „Persoana care oferă, promite sau acordă un avantaj nejustificat unui organ al FRF/LPF/AJF, unui arbitru, oficial sau altei persoane care se află sub incidența prezentului regulament, FIFA/UEFA/FRF, sau să favorizeze o persoană sau un cub, va fi sancționată în mod cumulativ:…c) retrogradarea primei echipe a clubului în categoria imediat inferioară”.

Decizia care putea schimba clasamentul

Doar că până acum FRF nu a luat nicio decizie. Astfel, Petrolul va juca astăzi, chiar și în cazul în care vorbim de un flagrant al DGA. Dacă FRF ar fi luat decizia de a retrograda Petrolul, toate rezultatele acestei echipe ar fi trebuit anulate și se pare că FRF nu vrea să intervină asupra clasamentului. Asta pentru că tabloul primelor clasate s-ar fi schimbat radical. ASU Poli Timișoara, U Craiova, Pandurii, Dunărea Călărași și Farul sunt echipele care ar fi avut de pierdut, pentru că au câștigat puncte cu Petrolul, iar acestea le-ar fi fost confiscate.

Clasamentul fără punctele cu Petrolul:

1.Viitorul Pandurii 31

2.Metaloglobus 30

3.Rapid 30

4.Csikszereda 29

5.Poli 29

6.Farul 29

7.U Cluj 29

8.U Craiova 28

9.Dunărea Călărași 28

10.CS Mioveni 27

De ce ar încerca să influențeze un singur rezultat?

Încă o întrebare care se pune este dacă nu și alte meciuri ar trebui anchetate. Acțiunea lui Dogaru nu avea logică, dacă ar fi fost singulară. Petrolul nu avea nevoie doar de rezultat favorabil la CS Mioveni pentru prinde play-off-ul. Csikszereda – CSM Slatina și Dunărea Călărași – ACS Viitorul Pandurii sunt alte partide unde nu trebuiau să se impună gazdele pentru ca Petrolul să prindă primele 6 locuri.

Mihai Dogaru era pe lista cu oficiali ai Petrolului care trebuiau să fie prezenți la partida de astăzi, cu U Cluj.

 

 

The post Hotărârea care poate schimba clasamentul în Liga 2, în ziua decisivă! Lipsa de reacție a FRF și suspiciuni logice asupra altor meciuri appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă