Horezu, acoperit cu gheaţă la început de iunie. Grindina a făcut prăpăd. Imagini ca în toiul iernii

1 lună in urmă 1801

Horezu, acoperit cu gheaţă la început de iunie. Potopul a ţinut mai puţin de o jumătate de oră, timp în care au căzut bucăţi de gheaţă care au distrus totul în curţile oamenilor.

Horezu, acoperit cu gheaţă la început de iunie

Citeşte şi Prognoza meteo 11 iunie. Temperaturi de vară şi ploi torenţiale şi vijelii. Veşti proaste pentru weekend

A plouat cu grindină vineri, în Vâlcea, în nordul judeţului, dar şi în partea de est.

„În plină vară, zici că e iarnă”, „Praful se alege. S-a ales praful de toată munca oamenilor”, au spus localnicii, potrivit Adevarul. 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru înlăturarea efectelor unei inundatii la un spatiu comercial şi un depozit, de pe Strada Tudor Vladimirescu din Horezu.

La intervenţie s-a deplasat un echipaj ASAS cu patru subofiţeri de la Punctul Local Horezu.

Vâlcea s-a aflat vineri, 11 iunie, între orele 12:00 şi 22:00, sub atenţionare de Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii, grindină, căderi de apă de peste 25 – 30 l/mp, izolat 40 l/mp.

Avertizare meteo de ploi, grindină şi furtuni în weekend

Reamintim că meteorologii au actualizat, vineri, avertizarea meteo de ploi, grindină şi furtuni. A fost emis cod galben de vreme rea în mai multe zone din ţară, inclusiv în Bucureşti.

AVERTIZARE METEO. Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00

Citeşte şi Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cresc temperaturile, dar se anunţă şi ploi

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

COD GALBEN până vineri seară

Pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul Moldovei și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă