Hora le-a dedicat prima „dublă” de la revenirea la UTA suporterilor arădeni decedați acum trei ani

1 lună in urmă 17

A venit și prima „dublă” a lui Ioan Hora de la revenirea la UTA, în vara lui 2020. Atacantul de 33 de ani a înscris în minutele 21 și 45+1 ale confruntării cu Academica Clinceni, câștigată cu 3-0 pe arena „Dinamo”. David Miculescu a punctat și el în minutul 38.

Ca o coincidență, Hora a spart gheața pentru „roș-albi” tot pe arena din „Ștefan cel Mare” din capitală, printr-un penalty transformat contra lui Dinamo.

La aceeași poartă, „vârful” lui Balint a deschis „balul” cu una dintre cele mai frumoase execuții stagionale: șut lobat din colțul careului de 16 metri la rădăcina barei din partea opusă.

Hora le-a dedicat prima „dublă” de la revenirea la UTA suporterilor arădeni decedați acum trei ani

Reușita de excepție a lui Hora din meciul Academica Clinceni – UTA Arad, 0-3, a fost lăudată și de Ilie Dumitrescu.

„Am observat că portarul lor stătea prea sus. De la începutul meciului l-am urmărit și am prins ocazia să-l execut. Cred că mulți atacanți aflați în acea poziție ar fi încercat poarta și de aceea am tras de acolo”, a explicat fotbalistul orădean, care a mai punctat printr-un șut sec din careul de 6 metri după așezarea lui Passaglia.

„Îmi beam cafeaua înainte să vin la emisiune și mă uitam la meci. Mi-a făcut seara! Senzațional, foarte frumos a dat, îl felicit”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport. Dumitrescu l-a lăudat și pe Laszlo Balint, dar și clubul pentru felul cum a dezvoltat proiectul de la numirea pe bancă a tehnicianului brașovean.

„Potențial de play-off avem, dar rămâne să demonstrăm acest lucru”

Față de precedenta vizită pe arena de lângă Spitalul de Urgență Clinic Floreasca, când Dinamo a început mai bine și la un moment dat s-a dus la 2-0, UTA a avut o altă abordare.

În schimb, în partea a doua, arădenii au făcut puțin pasul înapoi.

„Azi am fost mult mai concentrați, mai ales în prima repriză și ne-am pus rapid amprenta pe acest joc, reușind să și marcăm. Până la urmă, importante sunt cele trei puncte, cu care reușim să ținem aproape de celelalte echipe care se bat pentru play-off. Sigur că în subconștient rămâne faptul că începi o repriză de la 3-0, dar chiar și așa am încercat să ieșim de la cabine la fel de montați, dar adversarul a ieșit și mai montat decât noi. Până la urmă, e important că am reușit să menținem acest scor și să și câștigăm. Potențial de play-off avem, dar rămâne de văzut în meciuri cum demonstrăm acest lucru”, a mai afirmat Hora.

După etapa cu numărul 13, Ioan Hora a ajuns la patru reușite stagionale, cu unul mai puțin decât golghererul echipei, David Miculescu.

”Pentru Moisi și Mihoc”

Tragicul de accident de mașină din seara de 25 octombrie 2018 îndolia galeria UTA-ei cu două zile înaintea meciului cu Poli, din Liga 2-a. Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc se întorceau acasă după ce terminaseră coregrafia pentru deplasarea din fieful rivalilor de pe Bega și au plonjat în gol de pe podul Micalaca.

Cum galeria „Bătrânei Doamne”, ca și restul spectatorilor, au din nou interzis pe stadioane în plin val patru al pandemiei de coronavirus, cel care le-au adus omagiu fanilor decedați în urmă cu trei ani a fost eroul partidei de la București, cu Clinceniul, Ioan Hora. Miculescu a înscris și el pentru un 3-0 cât cei trei ani trecuți de la evenimentul ce a îndoliat tifoseria „roș-albă”.

După golurile înscrise în „Groapă”, experimentatul atacant a afișat un tricou alb cu mesajul: „Pentru Moisi și Mihoc”, iar la ceas de seară galeria arădeană și-au onorat la rându-i camarazii din peluza „Iosif Petschovschi”. „Simțim la fiecare meci spiritul vostru nepieritor / Prin fiecare steag alb-roșu ce flutură triumfător”…„Moisi și Mihoc mereu cu noi” au fost bannerele luminate de torțe ale ultrașilor arădeni. În cursul dimineții de ieri, aceștia aprinseră și o lumânare la mormântul lui Bogdan Moisi, deplasarea la Benești, acolo unde își doarme somnul de veci Bogdan Mihoc, fiind amânat în contextul carantinării localității respective.

Ca o coincidență, Chindia Târgoviște e și în acest an adversarul UTA-ei pe teren propriu în preajma datei la care cei doi suporteri au plecat prea devreme dintre noi. În stagiunea precedentă, arădenii obțineau primul succes intern de la revenirea în Liga 1 tocmai împotriva trupei lui Săndoi.

 

The post Hora le-a dedicat prima „dublă” de la revenirea la UTA suporterilor arădeni decedați acum trei ani appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă