Hong Kong suspenda vaccinarea cu Pfizer. Decizia nu are legatura cu efectele vaccinului

3 săptămâni in urmă 1

Autoritatile din Hong Kong au oprit miercuri administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech, invocand o masura de precautie din cauza unui defect de ambalare a produsului, o decizie care va incetini, cel mai probabil, o campanie de vaccinare desfasurata deja destul de lent, transmite Reuters.

Suspendarea survine in contextul in care centrul financiar asiatic se confrunta cu o acceptare destul de scazuta a vaccinurilor, din cauza increderii reduse in vaccinul chinezesc Sinovac si a temerii de reactii adverse.

'Din precautie, vaccinarea trebuie suspendata imediat pe perioada investigatiei', a transmis guvernul local intr-un comunicat, cu referire la vaccinul de la Pfizer/BioNTech.

Hong Kong a inceput vaccinarea locuitorilor sai cu serul chinezesc Sinovac in februarie si cu cel de la Pfizer/BioNTech in martie.

Din cifrele guvernamentale reiese ca acesta este preferat de rezidenti, inregistrand de doua ori mai multe programari decat Sinovac in ultima saptamana.

Intr-un comunicat emis marti, guvernul a precizat ca a primit o notificare de la compania Fosun Industrial (Hong Kong), distribuitorul vaccinului Pfizer/BioNTech in Hong Kong si Macau, conform careia au fost descoperite defecte de ambalare intr-un lot de vaccinuri, legate de inchiderea flacoanelor.

'BioNTech si Fosun Pharma nu au identificat niciun motiv de a crede ca siguranta produsului este la risc', a afirmat guvernul.

Cu toate acestea, inocularile cu cele doua loturi de vaccin Pfizer/BioNTech procurate de Hong Kong au fost suspendate si toate centrele comunitare de vaccinare au fost oprite sa mai utilizeze acest ser pana la noi ordine, au indicat autoritatile.

Aceeasi decizie a fost luata miercuri si in Macau.

Compania mama a Fosun, Shanghai Fosun Pharmaceutical, a anuntat ca desfasoara o ancheta impreuna cu BioNTech.

Intr-un incident separat, guvernul din Hong Kong a anuntat ca a inchis o clinica privata care administra vaccinuri anti-COVID-19, dupa ce un medic 'a incalcat un acord' din cadrul programului oficial de vaccinare.

CITESTE SI:

Medic-sef la urgente, despre consecintele sinistre ale "miracolului Flavia Grosan": "Pacientul ajunge sa moara in 15 minute de la prezentarea la UPU"INTERVIU Psihiatrul Eugen Hriscu: "Traim un tsunami de afectiuni psihiatrice si psihologice. La Ministerul Sanatatii nu avem nici o initiativa"Cine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"Romprest a finantat o campanie mediatica de defaimare a lui Clotilde Armand. Dezvaluirea facuta de actionari ai companiei. "Poate asa se explica linsajul mediatic"Momente groaznice. Fosta iubita a lui Piturca, Vica Blochina, a lesinat la volan si a produs un accident
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă