Hong Kong suspendă vaccinarea cu Pfizer/BioNTech. Au fost semnalate probleme la capacele flacoanelor

3 săptămâni in urmă 2

Hong Kong a suspendat miercuri utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech după ce distribuitorul a informat autorităţile că un lot are capacele dozelor defecte, relatează Mediafax. Guvernul a luat decizia de a suspenda din motive de precauţie vaccinarea cu toate loturile Pfizer cât timp este investigată problema.

Autorităţile au declarat că suspendarea a fost imediată, în timp ce problema este investigată de distribuitorul Fosun Pharma şi BioNTech, compania germană care a creat vaccinul cu firma farmaceutică americană Pfizer.

Potrivit declaraţiei, BioNTech şi Fosun Pharma nu au găsit niciun motiv să creadă că produsul este nesigur. Cu toate acestea, vaccinările vor fi oprite ca măsură preventivă de siguranţă.

Capacele defecte au fost găsite la vaccinurile din lotul 210102.

Toate centrele comunitare din Hong Kong care administrează vaccinul Pfizer au suspendat temporar vaccinările şi rezidenţii care au făcut deja programări pentru miercuri nu trebuie să meargă la centre, a spus guvernul.

Suspendarea vaccinului Pfizer înseamnă că singurul vaccin oferit în prezent rezidenţilor este vaccinul Sinovac din China.

403.000 de persoane au primit vaccinuri în metropolă, dintre care 150.200 au primit Pfizer, comparativ cu 252.800 care au luat primit Sinovac.

Editor : G.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă