Hong Kong a suspendat vaccinarea cu Pfizer-BioNTech, din cauza unor probleme la capacele dozelor de vaccin

3 săptămâni in urmă 2


Hong Kong a suspendat, miercuri, vaccinare cu Pfizer-BioNTech, după ce autoritățile au fost înștiințate de distribuitor despre o problemă de ambalare care afectează un lot de flacoane, informează Mediafax, care citează AP.


Flacoanele de vaccin Pfizer-BioNTech cu numărul lotului 210102 au avut ambalajele defecte, au anunțat autoritățile. Mai precis, au fost semnalate probleme la capacele de la dozele de vaccin.


Autoritățile au precizat că suspendarea a fost imediată, în timp ce problema este investigată de distribuitorul Fosun Pharma și BioNTech, compania germană care a creat vaccinul împreună cu firma americană Pfizer.


„Din motive de precauție, vaccinarea trebuie suspendată pe timpul anchetă", a declarat guvernul din Hong Kong într-un comunicat.


Și în Macau, regiune administrativă specială a Republicii Populare Chineze, s-a semnalat aceeași problemă.


Ambele orașe chineze au anunțat că decizia lor a venit după ce au fost contactate cu privire la această problemă de Fosun, compania farmaceutică chineză care distribuie vaccinul Pfizer-BioNTech în China.


Flacoanele cu numărul lotului 210102 s-au dovedit a avea ambalaje defecte, au transmis autoritățile.


Producătorul german a notificat miercuri Hong Kong și Macau cu privire la problemele legate de capacele de ambalare de la lotul 210102 al dozelor sale și, în interesul siguranței, a decis să suspende livrarea vaccinurilor către public în timp ce problema este investigată.


Această suspendare este ultima lovitură în eforturile de lansare a programelor de vaccinare în masă împotriva unui virus mortal care a ucis peste 2,7 milioane de oameni din întreaga lume și a afectat grav economia globală. FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă