Hlistei şi Rapid au primit decizia ANAD după ce jucătorul picase o probă anti-doping făcută sezonul trecut

3 luni in urmă 1

Liga 2: FC U Craiova 1948 - Metaloglobus, marți, 17:00, Digi Sport 1

UCL: Dinamo Kiev - FC Barcelona, marți, 22:00, Digi Sport 1

La aproape două luni distanţă de la apariţia "cazului Hlistei", Agenţia a luat o decizie, iar speţa a fost clasată.

La finalul lunii septembrie, Cătălin Hlistei, golgheterul echipei Rapid, a fost convocat la ANAD pentru că picase un test antidoping realizat în sezonul trecut. Hlistei s-a declarat nevinovat, iar după cea compărut în faţa Comisiei de la ANAD a primit acceptul să joace în continuare. Însă cazul nu a era închis.

Hlistei nu a încălcat reglementările anti-doping

"Agenția Națională Anti-Doping a decis că fotbalistul nostru Cătălin Hlistei nu a încălcat reglementările anti-doping, privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, după ce în proba sa biologică a fost descoperită substanța betametazonă.

Ținând cont că substanța folosită de către Cătălin Hlistei a fost administrată pe cale nazală, și nu pe cale orală, intravenoasă, intramusculară sau rectală, și ca atare prezența acestei substanțe în proba biologică, deși este un rezultat anilitic pozitiv, cât și utilizarea acesteia, administrarea sub formă de picături nazale nu poate constitui una din încălcările reglementărilor anti-doping, prevăzute de art. 2, alin (2), litera A și B, din legea nr. 227/2006, privind prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Cătălin Hlistei este golgheterul actual al ligii secunde, cu șapte reușite, având 24 de goluri marcate în 51 de meciuri pentru Rapid", se precizează în cominicatul Rapidului.

Ce a spus Hlistei după ce a fost la Agenția Națională Anti-Doping

"Eu am un singur gând: ce nu mă doboară mă face puternic. Nu am stat să mă gândesc prea mult la treaba asta. Mai multe nu vreau să vorbesc. Vreau să vorbesc doar de fotbal, să arăt pe teren de ce sunt în stare.

Eu am o vorbă și nu știu dacă ar trebui să o spun sau nu: câinii latră, ursul trece. Nu mă afectează criticile sau că lumea mă arată cu degetul. Eu știu foarte bine ce am făcut, știu foarte bine că nu sunt vinovat, dar dânșii vor decide", a spus Hlistei, după meci.

Reacția Rapidului după apariția cazului Hlistei: "Poate să joace, a folosit picături care îi ajută respirația"

"Lucrurile sunt destul de simple. Jucătorul nostru a suferit o operație nazală în 2014, a avut o accidentare las nas în 2016, iar de atunci este dependent de o anumită substanță care să-i ajute respirația.

A avut loc un control anti-doping după meciul Rapidului cu Turris, din play-off. Au venit rezultatele, i-a fost descoperită în corp substanța respectivă, care este interzisă în anumite moduri de administrare.

Cum ar fi oral, injectabil și așa mai departe. Dar nu și când este administrată nazal, ceea ce a făcut Hlistei. El poate să joace, așteptăm rezultatele. Sunt picături care îi ajută respirația. Știa medicul, nu cred că trebuia să știm toți din club. Nu e ceva interzis.

Poate juca fără nicio problemă. Am fost chemați să explicăm cum s-a administrat această substanță, asta e tot. Și alți jucători procedează la fel, cei care au probleme respiratorii. Așteptăm rezultatele cu concentrația, care vor demonstra cum a fost administrată substanța. Lucrurile sunt ok, nu are nimeni un motiv de îngrijorare", a spus Lucian Ionescu, după audierea lui Cătălin Hlistei de la ANAD.

Etichete: decizie anad , catalin hlistei , hlistei anad
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă