Hidroelectrica vrea sa investeasca peste 170 milioane lei in retehnologizarea hidrocentralei Bradisor

1 lună in urmă 11

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, vrea sa investeasca 170,37 milioane lei in retehnologizarea hidrocentralei Bradisor.

Subiectul va fi supus aprobarii in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 4 martie.

Prin aceasta retehnologizare se urmareste functionarea CHE Bradisor si a celorlalte obiecte ale amenajarii, in conditii de siguranta pentru un ciclu de 30 de ani, precum si cresterea randamentului hidroagregatului cu circa 2% fata de randamentul din proiectul initial.

"Neaprobarea investitiei ar conduce la amanarea demararii procedurilor de achizitie si intarzierera realizarii lucrarilor de retehnologizare. Pentru limitarea incarcarilor hidrodinamice care pot produce ruperea paletelor, puterea maxima pe un grup s-a restrictionat la P=50 MW.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

De asemenea, s-a limitat functionarea cu un grup la puteri sub 40 MW pentru a nu functiona in zona debitelor partiale, unde prezenta pulsatiilor de presiune provocate de vartejul central favorizeaza initierea si propagarea fisurilor la palele rotorice si chiar ruperea acestora. Astfel, in scopul protejarii turbinelor Francis, in prezent hidroagregatele functioneaza restrictionat, in domeniul 40/50 MW", arata nota de fundamentare.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie regenerabila din Romania, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare si avand un rol important in legatura cu securitatea Sistemului National de Energie (SEN).

In 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice in functiune, avand o capacitate totala instalata de 6,4GW. Cu o cifra de afaceri de 873 milioane euro, EBITDA de 613 milioane euro si un profit net de 290 milioane euro, Hidroelectrica este una din cele mai mari si mai profitabile companii de stat din Romania.

Citeste si:

Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repetaRiscurile pe care ti le asumi cand plimbi un caine periculos fara botnita. Daune morale de 20.000 de lei in cazul unui metis de Rottweiler scapat din lesaCum au transportat soferi romani de TIR droguri de peste 10 milioane de euro in Marea Britanie. Cocaina si ketamina proveneau de la cartelul Sinaloa din MexicVor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesoriiCiteste si: Valeriu Gheorghita: Din 16 februarie nu estimam ca vom mai avea aceste sincope in activitatea de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă