Hervin Ongenda pleacă de la Botoșani! Valeriu Iftime confirmă: „Impresarii trag de el ca niște șacali”

2 săptămâni in urmă 12

Patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, s-a resemnat la gândul că va trebui să se despartă cât de curând de cel mai bun jucător al său, fostul mijlocaș de la Paris Saint-Germain, Hervin Ongenda.

Rămâne de văzut când va avea loc această „ruptură”. Francezului îi expiră contractul în vară, iar de la 1 ianuarie poate semna pre-contract, din postură de jucător liber, cu orice echipă dorește. Astfel, poarte rămâne la FC Botoșani până în vară, dar moldovenii nu se vor alege cu niciun ban de pe urma sa.

Valeriu Iftime poate forța lucrurile în finalul acestui an și-l poate vinde pe Hervin Ongenda, cu o sumă substanțial redusă, dar mult mai bună decât nimic. Astfel, francezul poate aduce câteva sute de mii de euro în conturile clubului, dacă se va opta pentru vinderea sa în iarnă.

Pleacă Hervin Ongenda îi iarnă?

Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, știe că nu se poate lupta cu armata de impresari pe care Ongenda o are și că nu sunt șanse ca mijlocașul de 26 de ani să semneze prelunigirea contractului. Fotbalistul s-a aflat și pe lista celor de la FCSB, în trecut, însă francezul a refuzat să lucreze cu Gigi Becali.

„La Hervin e o poveste mai lungă. Își termină contractul în vară și nu cred că mai prelungește la Botoșani. E un mare talent, un jucător foarte bun pentru nivelul României, dar trebuie să-și întărească poziția asta prin constanță și comportament. Poate că nici nu conștientizează ce potențial are. I-am și zis: ”Dacă mai stai un an la mine, devii cel mai bun din Liga 1. Și apoi pleci unde vrei!”. Dar când ai patru-cinci agenți care vor să mănânce de pe urma ta și-ți propun tot felul de prostii, apar probleme când crezi că te așteaptă toți pe tine prin Italia, Franța, Germania.

Am fost însă descumpănit de impresarii lui Ongenda, care trăgeau de el ca niște șacali. Sigur, niciunui fotbalist mare n-are cum să-i placă Botoșaniul, dar nici nu vreau să vină aici jucători care să trateze clubul ca pe o haltă. De-aia și încerc să le creez tuturor confortul fizic și psihic pentru a face performanță. Iar Marius reușește să le dea această stare”, a declarat Valeriu Iftime, pentru PlaySport.

The post Hervin Ongenda pleacă de la Botoșani! Valeriu Iftime confirmă: „Impresarii trag de el ca niște șacali” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă