Harta locurilor disponibile pentru vaccinare. Sunt mai multe locuri pentru vaccinare cu vaccinul Pfizer decât cu AstraZeneca

2 săptămâni in urmă 17

Peste 230.000 de persoane mai figurau ca fiind  înscrise pe listele de așteptare pentru vaccinare, asta în timp ce la nivel național sunt 177.000 de locuri disponibile. În județul Mehedinți se află doar 18 persoane înscrise pe lista de așteptare, în timp ce în Cluj sunt 30.030 de persoane înscrise, ambele județe având un număr asemănător de locuri disponibile, potrivit datelor centralizate luni dimineața pe platforma de vaccinare.

Harta interactivă de pe platforma naţională de vaccinare arată în prezent câte locuri sunt libere pentru vaccinarea cu cele trei seruri folosite în România împotriva pandemiei de COVID-19.

Potrivit datelor de la ora 10:30, din 19 aprilie, în ţară mai sunt disponibile doar 232.000 de persoane mai sunt înscrise pe listele de așteptare pentru vaccinare, iar 177.000 de locuri sunt libere la nivel național.

Astfel mai sunt disponibile 92.534 locuri la nivel național pentru vaccinul cu Pfizer, 31.455 cu Moderna și 59.733 cu AstraZeneca.

Harta locurilor disponibile pentru vaccinare. Sunt mai multe locuri pentru vaccinare cu vaccinul Pfizer decât cu AstraZenecasursa foto: vaccin.live

În prezent, în București pe lista de așteptare sunt înscrise pe lista de așteptare 47.970 de persoane, iar locuri disponibile mai sunt în șase centre în care se administrează vaccinul AstraZeneca.

Situație similară și în județul Mureș, unde 11657 sunt trecute în lista de așteptare, în timp ce numărul locurilor disponibile este de 1.747. De asemenea, în județul Brașov 9.647 de persoane sunt pe lista de așteptare, iar locuri disponibile mai sunt 5.473.

La polul opus se află județul Mehedinți, unde pe lista de așteptare se află 18 persoane, iar locuri disponibile sunt peste 4.600. În centrele disponibile sunt vaccinuri de la Pfizer și AstraZeneca.
4

Asta în timp ce la Cluj sunt 30.030 de persoane înscrise, ambele județe având un număr asemănător de locuri disponibile.

De asemenea, în Gorj pe lista de așteptare sunt înscrise 49 de persoane și mai sunt disponibile 6.755 de persoane, potrivit datelor. Și în Timiș pe lista de așteptare se aflau luni 733 de persoane, județul având 30343 de locuri disponibile. La Giurgiu sunt 20 de persoane pe liste și 2.290 de locuri libere.

Sunt mai multe locuri disponibile la vaccinul cu Pfizer (91.953), decât cu AstraZeneca (59.696).

Fără programare în platformă pentru AstraZeneca

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID (CNCAV) a anunțat săptămâna trecută că persoanele care doresc să se imunizeze cu serul AstraZeneca se pot prezenta de vineri, 16 aprilie, la centrele de vaccinare la care sunt locuri disponibile, fără programare pe platformă.

În conferința de presă susținută marți, Valeriu Gheorghiță a anunțat această modificare, precizând că a fost făcută la „propunerea unor centre de vaccinare”.

În momentul în care vă prezentați la centrul de vaccinare unde sunt locuri disponibile, trebuie să veniți cu un document de identitate și, evident, trebuie să vă asigurați că nu aveți simptome asociate COVID-19. Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului, precizează autoritățile.

În mai începe vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie

Vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie va începe în jurul datei de 4 mai. Oamenii nu mai trebuie să se programeze în platformă, iar serul folosit va fi cel de la AstraZeneca.

„Din 4 mai va începe. Am zis să îi lăsăm pe medicii de familie să se organizeze, să aibă o perioadă de pregătire, trebuie să-și asigure fluxul conform instrucțiunilor transmise în acest sens”, au transmis reprezentanții CNCAV pentru ziarul Libertatea.

Oamenii care vor să se vaccineze în cabinetele medicilor de familie nu trebuie să se mai înscrie în platformă, ci doar să anunțe medicul. De asemenea, aceștia trebuie să le raporteze medicilor dacă au reacții adverse. În urma imunizării, oamenii vor primi la cabinet și adeverința de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare, a transmis că odată cu acest demers se estimează ca numărul persoanelor imunizate să crească.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă