HARTĂ | Aproape jumătate din localitățile din Ilfov se află în carantină

2 săptămâni in urmă 1


București, unde rata de infectare a depășit astăzi 6 la mia de locuitor, este înconjurat de localități carantinate, arată o hartă publicată Consiliul Județean Ilfov, pe site-ul COVID-19 Ilfov. În prezent, 18 localități din județul Ilfov din cele 38 sunt carantinate, după ce rata de infectare a depășit pragul de 7 la mia de locuitori.


Potrivit celui mai recent bilanț transmis de autorități Ilfovul are cea mai mare rată de infectare din țară 6,78 la mia de locuitori. În anumite localități, însă, rata de infectare este mult mai mare. De exemplu, în Berceni, este de 11,87 la mia de locuitori.Între timp pentru comunca Clinceni, cu sate aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, măsura carantinei a fost prelungită cu încă 14 zile, după ce rata de infectare a înregistrat o rată de infectare de 6,92 la mia de locuitori. Măsura a intrat în vigoare, începând de marți, 23 martie, ora 5.00.


În timpul carantinei este interzisă intrarea sau ieșirea din localitate. Acest lucru este permis doar în baza unei declarații pe propria răspundere, din motive întemeiate, sau a declarației de la angajator.


În timp ce Ilfovul pune în carantină tot mai multe localități, situația Capitalei este amplu dezbătută de autorități. În București rata de infectare a depășit, marți, pragul de 6 la mia de locuitori, iar autoritățile nu exclud impunerea carantinei.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă