Haosul continuă la Australian Open! Încă două persoane, între care partenera de dublu a Irinei Begu, reținute și închise în hotel cu Novak Djokovic: „Pe aeroport nu au zis nici pâs!”

1 săptămână in urmă 7

Continuă haosul înaintea primului Grand Slam din 2022, Australian Open! După ce i-au anulat viza lui Novak Djokovic, autoritățile de la „Antipozi” au luat la puricat toate persoanele care au intrat în Australia fără vaccin pentru a participa la turneu.

După expulzarea lui Novak Djokovic, care a fost plasat în hotelul pentru imigranți de la Melbourne, alte două persoane nevaccinate cărora le-a fost permis accesul în țară cu același tip de viză ca a sârbului au fost reținute.

Este vorba despre cehoaica Renata Voracova, cea care a jucat alături de Irina Begu la dublu în sezonul trecut, și despre o altă persoană care făcea parte din organizarea turneului. Cei doi intraseră bine mersi în Australia, iar jucătoarea cehă a făcut dezvăluiri bombă, spunând că vameșii australieni i-au verificat superficial documentele.

Haosul continuă la Australian Open! Încă două persoane, între care partenera de dublu a Irinei Begu, reținute și închise în hotel cu Novak Djokovic: „Pe aeroport nu au zis nici pâs!”

Dacă Novak Djokovic a fost reținut mai bine de opt ore pe aeroportul din Melbourne, Renatei Voracova i-a fost permisă trecerea frontierei în câteva minute: „S-au uitat la documentele mele cu atenție, dar nu au zis nici pâs! Serviciul Federal de Frontieră m-a eliberat imediat. Am stat doar cu oficialii din Victoria care mi-au trimis actele în altă parte. Apoi mi-au confirmat intrarea în țară fără probleme”, a spus Renata Voracova, cea care apucase să joace un meci la turneul WTA 250 de la Melbourne, în proba de dublu, pierzând alături de Katarzyna Piter (Polonia), 2-6, 4-6 cu Lesley Kerkhove / Arina Rodionova (Olanda / Australia).

Renata Voracova a făcut tandem cu românca Irina Begu la turneul WTA 1000 de la Indian Wells 2021 – perechea româno-cehă a pierdut la debut cu Leylah Fernandez / Cori Gauff (Canada / SUA), scor 1-6 ,1-6. Se pare că sportivii au fost induși în eroare de Tennis Australia, care le-a comunicat acestora că pot obține viză chiar și nevaccinați dacă au avut virusul în ultimele 6 luni. Această condiție nu mai era însă acceptată de autorități, iar de aici a început o adevărată nebunie. Astfel, Voracova a fost închisă în același hotel pentru imigranți cu Novak Djokovic, fiind informată că trebuie să părăsească în curând țara!

Sportiva închisă în hotel cu Novak Djokovic nu va contesta decizia de expulzare: „Am venit să jucăm tenis, nu să rezolvăm disputele locale!”

Spre deosebire de Novak Djokovic, care a contestat decizia de expulzare, Renata Voracova spune că va părăsi Australia cu primul avion disponibil: „Suntem sportivi, am venit să jucăm tenis, nu să rezolvăm disputele locale de aici! Am citit toate regulile, am îndeplinit toate condițiile și am primit o scutire după un proces îndelungat”, a mai spus, dezamăgită, „dublista” care era înscrisă în echipă cu Mayar Sherif la Australian Open.

Voracova a intrat în Australia luna trecută cu o scutire acordată de Tennis Australia, deoarece trecuse prin Covid, la fel ca Djokovic! Organizatorii de la Australian Open au precizat că 26 de oameni au solicitat scutire medicală și doar câțiva, între care și Novak Djokovic, au primit undă verde să participe la Grand Slam-ul de la „Antipozi”.

The post Haosul continuă la Australian Open! Încă două persoane, între care partenera de dublu a Irinei Begu, reținute și închise în hotel cu Novak Djokovic: „Pe aeroport nu au zis nici pâs!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă