Haos pe aeroportul londonez Heathrow, după restricţiile generate de noua mutație COVID

2 luni in urmă 1


Sute de pasageri s-au înghesuit pe aeroportul londonez Heatrow, încercând să prindă ultimul zbor către Dublin, după interdicţiile de călătorie anunţate de mai multe state europene, printre care şi România, transmite DailyMail.


Irlanda a anunșat o interdicția temporară de călătorie de 48 de ore pentru zborurile neesențiale din Marea Britanie, care a intrat în vigoare la miezul nopții.


Sute de pasageri s-au înghesuit pe aeroportul londonez Heathrow pentru ultima cursă către Dublin. Unul din pasageri, Rachael Scully, în vârstă de 23 de ani, a scris pe Twitter că guvernul irlandez a dat în cele din urmă ”undă verde” pentru zbor.


Unii irlandezi au trimis mesaje pe Twitter către pasagerii blocați pe Heathrow pentru a-i îndemna să rămână în Londra.


”Cu tot respectul, riscați să aduceți în Irlanda noua variantă de coronavirus. Vă rog să vă gândiți să stați pe loc. Știu că e greu” - este unul dintre mesaje.


Ședință de criză la guvern


Premierul britanic, Boris Johnson, va prezida luni o şedinţă a comitetului de urgenţă, după decizia mai multor ţări europene de a suspenda zborurile cu Marea Britanie din cauza noii tulpini de coronavirus, care ar fi cu 70% mai contagioasă.


Franța s-a alăturat Irlandei, Italiei, Olandei, Belgiei, Austriei, Bulgariei, Germaniei, Finlandei și Danemarcei pentru a interzice toate zborurile care transportă pasageri din Marea Britanie în Europa pentru o perioadă de cel puțin 48 de ore.


Olanda a fost prima țară care a anunțat interdicția de călătorie cu Marea Britanie, care va rămâne în vigoare până la 1 ianuarie.


De asemenea, Canada a anunţat oprirea zborurilor cu Marea Britanie pentru 48 de ore. Israelul, Turcia, Marocul, Kuweitul, Arabia Saudită și El Salvador se află şi ele pe lista statelor care au decis sistarea zborurilor cu Marea Britanie.


Autoritățile române suspendat zborurile şi au introdus Marea Britanie pe lista țărilor de risc.


Eurotunnel s-a închis duminică noapte


Și Eurotunnel, care leagă Marea Britanie de Franța, s-a închis duminică la ora 23:00. De asemenea, trenurile Eurostar între Londra şi Bruxelles şi Amsterdam au fost anulate de luni.


”Planul este să reluăm toate cursele către și dinspre Marea Britanie miercuri, 23 decembrie”, a anunţat Eurostar.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă