Haos pe Aeroportul din Suceava. Un bărbat cu test COVID pozitiv a încercat să ocolească triajul epidemiologic

3 săptămâni in urmă 34

 aeroportsuceava.ro Sursa foto: aeroportsuceava.ro

Un sucevean vaccinat, dar cu test COVID pozitiv, a ajuns, joi, de la Londra pe Aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava şi a încercat să scape de triajul epidemiologic, a informat DSP Suceava. Autoritățile au extins ancheta epidemiologică la 30 de pasageri din avion, care au călătorit în apropierea suceveanului.

JOI, 23 DECEMBRIE 2021, 19:20

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Suceveanul, în vârstă de 47 de ani, a venit cu avionul de la Londra la Suceava şi a fost depistat infectat cu SARS-CoV-2 de personalul DSP Suceava care făcea triajul epidemiologic al călătorilor.

Bărbatul a încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic, nu a reuşit acest lucru, iar la solicitarea angajaţilor DSP Suceava a prezentat dovada de vaccinare, dar şi testul RT-PCR efectuat înainte de îmbarcare, teste care era pozitiv, potrivit Agerpres.

Angajaţii DSP Suceava de la triajul epidemiologic al aeroportului au luat imediat măsura izolării persoanei, au solicitat serviciul de ambulanţă pentru a recolta de urgenţă proba pentru un test PCR şi, de asemenea, trimiterea pentru secvenţiere genomică.

„Concomitent, s-a luat măsura identificării persoanelor care au călătorit în imediata apropiere a persoanei infectate, cu ajutorul serviciului de îmbarcare al aeroportului, respectiv 30 de călători. În cel mai scurt timp aceștia vor fi contactați telefonic, în cadrul anchetei epidemiologice pe care Direcția de Sănătate Publică o declanșează în cazul unei persoane infectate cu Sars-Cov-2. 

Direcţia de Sănătate Publică Suceava atenţionează cetăţenii care sosesc indiferent pe ce cale, rutieră sau aeriană, în România, să respecte întocmai legislaţia în vigoare, privind condiţiile de călătorie în perioada pandemiei de COVID-19, să nu încerce să eludeze sau să încalce regulile sanitare stabilite, pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor cu care călătoresc sau care îi aşteaptă cu drag acasă”, a transmis șefa DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, potrivit Monitorul de Suceava.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă