Haos în prima zi de vaccinare din etapa a II-a la centrul de la Marius Nasta. Cum explică situația Beatrice Mahler

1 lună in urmă 1


În prima zi de vaccinare din etapa a II-a, centrul de la Marius Nasta s-a confruntat cu mai multe probleme: sosirea vaccinurilor a întârziat, platforma online a picat, iar numărul persoanelor aflate la coadă a ajuns să fie peste capacitatea centrului.


Înainte de ora 10.00, la coadă se aflau deja peste 60 de persoane, dublu față de cât poate să proceseze centrul de vaccinare.


„Au fost câteva probleme de management în această dimineață. Pe de o parte, dozele de vaccin au sosit după ora 8.00. Pe de altă parte, au fost programări duble, atât pe platformă, cât și prin telefon. Aceste inadvertențe și blocarea platformei au făcut ca aglomerarea din centru să fie mult peste ceea ce așteptam noi”, a declarat Beatrice Mahler, managerul institutului.


Conform managerului, institutul are patru puncte de vaccinare și poate procesa maximum 16 persoane pe oră. În consecință, în intervalul 8.00-10.00 ar fi trebuit să se vaccineze maximum 32 de persoane, însă la coadă se aflau deja mai mult de 60.


Unele persoane au venit mai devreme decât ora la care erau programate, în timp ce programul fusese deja dat peste cap de problemele tehnice. Au fost și situații în care au mers oameni doar să întrebe dacă se pot vaccina.


”Au venit să întrebe, dar pe aceștia nu i-am putut vaccina, pentru că nu aveau programare”, a mai spus Beatrice Mahler.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă