Haos în Marea Britanie: şoferii, îngroziţi de o posibilă criză de combustibil, au format cozi uriaşe în faţa benzinăriilor cu lacătul pus. Oficialii britanici neagă zvonurile alarmante

3 săptămâni in urmă 22

Cozi uriaşe, la benzinăriile din Marea Britanie. Multe staţii de alimentare au rămas fără combustibil

Cozi uriaşe, la benzinăriile din Marea Britanie. Multe staţii de alimentare au rămas fără combustibil

Profimedia

Zvonurile despre o posibilă criză de combustibil în Marea Britanie i-au trimis pe şoferi direct la pompele de benzină, formându-se cozi de dimensiuni impresionante. În haosul creat, o ambulanţă aflată în misiune, cu sirenele pornite, s-a ciocnit de un autoturism blocat în trafic. Accidentul minor s-a soldat doar cu pagube materiale, dar şoferul ambulanţei a fost nevoit să oprească, în ciuda urgenţei spre care se grăbea. Serviciul de Ambulanță din Londra a confirmat că una dintre ambulanțe "a fost implicată într-o coliziune cu un alt vehicul pe Bromley Hill, în jurul orei 18:55, pe 25 septembrie, în timp ce se îndrepta spre un pacient. În urma accidentului, ambulanța a fost scoasă din funcțiune pentru o perioadă scurtă de timp și un alt echipaj a asistat pacientul.”

Benzinăriile din Marea Britanie, asaltate de şoferi

Duminică, mai multe benzinării au fost nevoite să pună lacătul, pe fondul unor informaţii care anunţă o criză de combustibil de proporţii, relatează Daily Mail. "A trebuit să saltăm la coadă. Mașinile noastre sunt goale și nu putem ajunge la depozitul din Romford pentru a le umple din nou”, s-a plâns un şofer. "Am condus vreme de două ore prin Croydon, Bromley, Westerham, Oxted și Godstone. Am trecut pe lângă peste 20 de staţii. 18 erau complet închise, iar la celelalte două cozile erau atât de lungi încât nu aveai nicio şansă", a adăugat un altul.

Secretarul de stat britanic: Criza combustibilului a fost „fabricată”

Oficialii guvernamentali au în prezent un plan prin care doresc să aducă în ţară 5.000 de șoferi de camioane străini, pentru a face față deficitului. Marea Britanie ar avea nevoie de aproximativ 100.000 de șoferi de vehicule grele, potrivit asociaţiei Road Haulage. Grant Shapps, secretarul de stat în domeniul Transporturilor, a declarat că aceeaşi asociaţie e de vină şi pentru declanşarea stării de panică în ţară. Shapps susţine că întreaga criză a combustibilului a fost „fabricată” şi că Marea Britanie are, de fapt, rezerve importante. Acesta îi roagă pe şoferi să alimenteze doar dacă au nevoie, ca în mod obişnuit. Cu toate acestea, a avertizat că deficitul de şoferi de camioane ar putea reprezenta o problemă pe termen lung.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă