Haos în avionul României U21: „Înjurături rasiste între jucători” » Reacția lui Florin Bratu

2 săptămâni in urmă 10

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021, 19:26 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 19:54

În avionul naționalei U21 care s-a întors din Spania, acolo unde România a desfășurat un cantonament, dar și în aeroport, câțiva dintre jucătorii români au deranjat doi pasageri, soț și soție.

George Cîmpanu (21 de ani, extremă), Ștefan Baiaram (18 ani, extremă) și Jovan Markovic (20 de ani, atacant), fotbaliștii CS Universității Craiova, au deranjat un pasager, care călătoarea alături de soție, prin limbajul lor vulgar și prin faptul că nu purtau corespunzător masca de protecție.

Florin Bratu, selecționerul României U21, nu era prezent în aeronavă. Acesta a plecat în Germania pentru a asista la amicalul Germania U20 - România U20 4-0. Însă el confirmă incidentele.

„Am vorbit cu Baiaram, cu Cîmpanu, mi-au spus că s-a exagerat puțin. Au fost mici probleme. Sunt niște adolescenți, care se mai tachinează în glumă. Nu e bine ce-au făcut, sunt într-un spațiu public, reprezintă naționala României. Însă echipa venise după 3 ore și jumătate de zbor de la Malaga la Viena, 6 ore și jumătate de stat în tranzit. După, încă o oră de zbor. Situația aceasta pandemică... există nervozitate, vrei să ajungi acasă după 10 de zile de cantonament. Plus că suntem destul de sensibili în această perioadă. 

Ei nu au dreptul să reacționeze, îmi cer eu scuze public față de domnul respectiv și de soția dânsului. O să încercăm să-i dezvoltăm în continuare pe acești jucători. Suntem tot timpul expuși, și în autocare, și în avioane, și la antrenamente. Trebuie să avem o conduită foarte bună. Cred că au înțeles. Vom încerca să prevenim aceste lucruri pe viitor”, a declarat Bratu în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

2 amicalea desfășurat România U21 în stagiul din Spania: 1-0 vs. Suedia U20, 3-1 vs. Mexic U21

Incidente în avionul naționalei U21

Un cititor a semnalat pentru Digi Sport următoarele:

„Mergeam agale prin duty free. Deodată foarte multă zarvă, voci din ce în ce mai gălăgioase. La un moment dat, auzim un șir de înjurături. I-am recunoscut pe Markovic, Baiaram și Cîmpanu. Am rămas puțin uimit de comportamentul necivilizat așa că am încercat să mă îndepărtez de ei.

După decolarea avionului spitirele s-au mai calmat puțin. Băiatul din fața mea, Cîmpanu, insista să se arunce în scaun necontrolat. Ba îl pălmuia pe cel din dreapta sa, ba pe cel din fața sa. Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi. Injurii rasiste la adresa lui Baiaram și Markovic, dar își permit pentru că sunt prieteni. Distracție maximă. Nimeni nu le spune nimic să se calmeze.

O însoțitoare de zbor, româncă, care și ea a fost abuzată de Cîmpanu și Baiaram, vine spășită și își cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme. Atenție! Însoțitoarea de zbor era vizibil afectată de tot și a încercat să îndulcească dimineața. Ieșind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea și unde se termina delegația României la fotbal U21.

M-am mâhnit teribil. Sportul este o extensie a omului, deci trebuie mai întâi să fii om. Oare Messi sau Mbappe la fel se comportă pe avion? Dacă i-ar vedea cineva înjurând ca la ușa cortului, oriunde în spațiul public, ar mai da autografe?”.

FRF a informat pentru sursa citată că va investiga cazul.

Playtech: Cu ce se ocupă văduva lui Cristian Țopescu, la 3 ani de la moartea comentatorului. Salariul este unul important


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă