Handbalistele din Liga Florilor care la vară au șanse să evolueze la Jocurile Olimpice. Opt naționale sunt cu ochii pe campionatul României

4 săptămâni in urmă 2

România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar sunt multe handbaliste din Liga Florilor care la vară au șanse mari să evolueze la competiția supremă.

ProSport a contabilizat 22 de jucătoare legitimate azi la cluburile din România, cu șanse de a prinde Jocurile Olimpice.

De asemenea, selecționerul Spaniei, Carlos Viver, activează în România, la Rapid București.

Handbalistele din Liga Florilor care la vară au șanse să evolueze la Jocurile Olimpice

România handbalistică trăiește o mare dezamăgire prin faptul că a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, nu-i rămâne decât să trăiască emoțiile competiției supreme prin sportivele din Liga Florilor, care vor reprezenta nu mai puțin de 8 reprezentative.

În momentul de față, în campionatul României activează 22 de jucătoare care în ultimii 2 ani au evoluat la echipele naționale, dintre cele calificate la Tokyo. Spania are cele mai multe jucătoare, șapte la număr, fiind urmată de Muntenegru, cu șase sportive. Brazilia, Suedia, Japonia, Franța, Olanda și Angola sunt celelalte șase națiuni care sunt cu ochii pe handbalistele din Liga Florilor.

CSM București este clubul cu cele mai multe jucătoare calificate la Jocurile Olimpice, având 5 componente în lot. Este vorba despre Siraba Dembele (Franța), Martine Smeets (Olanda), Andrea Klikovac (Muntenegru), Carmen Martin și Alexandrina Barbosa (ambele Spania). Ultima este accidentată, dar speră să se recupereze la timp pentru a prinde avionul pentru Tokyo.

Handbalistele din Liga Florilor Mireya Gonzalez este jucătoare de bază în naționala Spaniei

SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare răspund la rândul lor cu câte patru sportive. Vâlcea le are azi legitimitate pe Marta Lopez, Mireya Gonzalez, Alicia Fernandez (toate Spania) și Marta Batinovic (Muntenegru). Minaur are jucătoare la trei naționale, pe Asuka Fujita (Japonia), Larissa Araujo (Brazilia), Filippa Idehn și Linn  Blohm (naționala Suediei).

Gloria Bistrița este al patrulea club în această ierarhie, cu Zoqbi de Paula, Almudena Rodriguez (ambele Spania) și Mariana Costa (Brazilia). Dunărea Brăila le are pe Ljubica Nenezic (Muntenegru) și Tamira Morena Lima (Brazilia). Gloria Buzău este un punct de interes pentru naționala Muntenegrului, avându-le în lot pe Bobana Klikovac și Dijana Ujkic.

În Liga Zimbrilor sunt 5 jucători cu șanse de a ajunge la Tokyo

Rapid București are pivotul naționalei Angolei, pe Albertina Kassoma, dar și pe selecționerul Spaniei, Carlos Viver. În fine, CSM Galați o are pe Nikolina Knezevic, aflată în lotul lărgit al Muntenegrului.

Norvegia, Ungaria, Coreeea de Sud și Rusia sunt cele patru reprezentative care nu au azi jucătoare în Liga Florilor.

În Liga Zimbrilor sunt 4-5 jucători cu șanse de a juca la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este vorba despre Mamdouh Shebib (Dinamo / Egipt) și brazilienii Jose Toledo (Minaur). Henrique Teixeira, Nantes Campos (ambii CSM București) și Fabio Chiuffa (Dobrogea Sud).

The post Handbalistele din Liga Florilor care la vară au șanse să evolueze la Jocurile Olimpice. Opt naționale sunt cu ochii pe campionatul României appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă