Halep revine în TOP 20, după victoria-maraton cu Paolini: „Așa am câștigat”

3 săptămâni in urmă 17

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021, 21:20 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 21:28

Simona Halep (30 de ani, 22 WTA) a revenit de la 4-6, 1-3 cu Jasmine Paolini (25 de ani, 51 WTA) și s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz. Simona a vorbit la final despre dificultățile avute în startul întâlnirii soldate cu o victorie care o readuce în TOP 20. 

  • Aflată aproape de eliminare, fostul lider mondial a izbutit o revenire old-school: s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-0, după o luptă de peste două ore. 
  • Halep s-ar putea întâlni în faza semifinalelor cu Jaqueline Cristian, în cazul în care „Jaq” o învinge pe Veronika Kudermetova

Succesul i-a adus 110 puncte WTA Simonei, ceea ce înseamnă că sportiva noastră are locul 20 asigurat. Dacă va câștiga și în semifinale, atunci Halep va ajunge pe 19.

„A fost un meci foarte, foarte greu. N-am avut timp să fac nimic la început, ea lovea foarte rapid și foarte puternic. Am devenit mai agresivă pe parcurs și astfel am dominat partida spre final. 

Am alternat loviturile tăiate cu cele liftate pentru a mă descurca mai bine. Am crezut că am o șansă să câștig, bineînțeles, am luptat până la final și sunt fericită am reușit să trec mai departe”, a declarat Simona Halep la final.

Ce revenire pentru Simona Halep!

Jasmine Paolini, aflată pentru a doua oară față în față cu Simona Halep, după Roma 2020, i-a opus o rezistență serioasă fostului lider mondial. Fără inhibiții, italianca a început vijelios partida: s-a impus autoritar în primele trei game-uri, în care jucătoarea noastră a obținut doar două puncte.

Treptat, Halep a început să echilibreze partida, însă a căzut pradă erorilor neforțate din jocul său. Deși revenise de la 2-5 la 4-5 în setul 1, Halep a cedat în momentul în care servea pentru a egala și a împinge manșa în prelungiri. N-a fost cel mai liniștit set pentru Simona Halep, care și-a reproșat cu voce tare unele decizii luate în timpul meciului: „Lovește, lovește”, a strigat ea la un moment dat.

Aproape de eliminare, Simona Halep s-a dezlănțuit și rezolvat „sfertul” cu Paolini!

Exact când părea că soarta meciului e periclitată, Simona a reușit o revenire marcă înregistrată, la fel ca-n vremurile bune.

Condusă cu 1-3 și-n setul secund, Simona a turat motoarele și a început să etaleze cel mai bun tenis al său, cu lovituri în forță de pe ambele părți ale terenului și accelerări care de care mai inspirate. Simo s-a „hrănit” din nervozitatea de care n-a scăpat nici în această manșă, însă momentele de irascibilitate au fost urmate de fiecare dată de segmente de tenis bun. Încântător, pe alocuri.

Simona Halep - Jasmine Paolini 4-6, 7-5, 6-0. Invitație la „covrig”

Un scenariu pe care Simona l-a mai urmat și în alte ocazii s-a repetat în decisivul întâlnirii de azi cu Paolini. Energizată în urma câștigării setului secund, Halep nu a clipit: a dus rapid scorul la 4-0, românca fiind cea care a dictat ostilitățile în permanență. Descumpănită, italianca nu și-a mai revenit, încasând un „covrig” de la Simona, care merge mai departe în turneu.

Halep s-ar putea întâlni în faza semifinalelor cu Jaqueline Cristian, în cazul în care „Jaq” o învinge pe Veronika Kudermetova. Cele două s-au întâlnit și în urmă cu două săptămâni, la Transylvania Open, când Halep nu i-a dat nicio șansă lui Cristian.

Citește mai multe știri din tenis: 

Emma Răducanu eliminată din turneul de la Linz » A pierdut cu jucătoare venită din calificări și a acuzat probleme medicale

Simona Halep, prima reacție după victoria de la Linz » Cum a încurcat-o Aliaksandra Sasnovich + mesaj în română pentru fani

Playtech: BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu Ianis Hagi dacă Steven Gerrard pleacă de la Rangers. S-a aflat abia acum


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă