HALEP - PLISKOVA. Simona Halep, față în față cu jucătoarea căreia îi dă coșmaruri: „Mă rog să nu fie pe partea mea de tablou” » Cum arată rivalitatea dintre cele două

1 month ago 74
Simona Halep - Karolina Pliskova se joacă de 15:30. Meciul va fi în format liveTEXT, VIDEO și FOTO pe GSP.ro și în direct la Digi Sport 1. 

A doua semifinală feminină de la Roma s-a negociat în limba cehă, între mai experimentata Karolina Pliskova, deținătoarea titlului, și tânăra, dar deja recunoscuta Marketa Vondrousova, finalistă anul trecut la Roland Garros. 

Pentru româncă, oricare ar fi fost învingătoarea, ar fi avut câteva amintiri comune cu ea pe terenul de tenis. Până la urmă, Pliskova s-a impus în fața compatrioatei sale cu un destul de clar 6-2, 6-4. Ocazie de reînnodare a unei rivalități interesante între Simona și Karolina. Una care a adunat deja 11 episoade, presărate cu intrigi diferite.

„Citește bine jocul"

Punctul de plecare e fixat în 2015, în finala de la Dubai, când Halep triumfa pentru prima dată în Emirate, acolo unde s-a impus și anul acesta. Au urmat alte două înfruntări pe hard, iar campioana de la Wimbledon a reușit în ambele ocazii să gestioneze foarte bine stilul abrupt al cehoaicei, fără să cedeze set. Pliskova a zâmbit prima dată în Cupa Fed, în primăvara lui 2016, atunci când a punctat în premieră pe răbojul rivalității și la capătul unui meci de luptă, 6-7 (4), 6-4, 6-2, în fața unui public clujean gălăgios.

Întâia înfruntare pe zgură a venit în semifinalele de la Roland Garros 2017, tot Halep ieșind cu capul sus din acea încleștare, 6-4, 3-6, 6-3. Cehoaica spunea atunci că ar fi bătut probabil cu jocul etalat în ziua respectivă 99% din adversare, dar a avut ghinionul de a o întâlni pe româncă. „Cred că este una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură", argumenta Kaia, explicând și care sunt atuurile actualului număr 2 mondial. 

FOTO. Cele mai tari imagini din meciul Simona Halep - Garbine Muguruza

„Citește bine jocul, aspect care, împreună cu faptul că se deplasează foarte bine, face dificil să produci lovituri câștigătoare în fața ei. Te obligă să comiți erori neforțate. Te împinge iar și iar, și iar, tot mai mult, și greșești. Mi se pare, de asemenea, că e una dintre cele mai bune la retur", a explicat cehoaica.

„Cea mai rea variantă”

În ianuarie 2018, când pierdea din nou în fața româncei la Australian Open, în „sferturi", Pliskova spunea că o întâlnire cu Halep „e cea mai rea variantă posibilă. Mă rog să nu fie pe partea mea de tablou". Câteva luni mai târziu însă, la Madrid, Pliskova a produs fisura și pe zgură în fața Simonei, câștigând un meci în care a evoluat agresiv. Nu a schimbat tactic prea mult, doar a eliminat temerile și greșelile. Ceea ce observase și românca. „S-a deplasat bine și a lovit tare toate mingile, forehand-ul, serviciul. A meritat să câștige, a jucat mai bine".

Acesta poate fi reperul pentru azi, chiar dacă sunt diferite condițiile de la Madrid de cele de la Roma – fiindcă apoi au mai avut trei meciuri directe, toate pe hard. Între ele, o victorie entuziasmantă a Simonei în Cupa Fed, la Ostrava, în februarie 2019.

Plusul pentru Simona

Halep a disputat deja două finale la Roma, în 2017 și 2018, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina. După semifinala de ieri, a glumit, referindu-se la ucraineancă. "Nu joc contra ei, așa că e un plus", a spus, zâmbind. "Este un meci pentru titlu, trebuie să gestionez situația ceva mai bine decât în anii anteriori. Va fi un meci greu. Acum sunt mai matură însă, să sperăm că va fi mai bine și că voi câștiga trofeul", a încheiat ea. 

Energie diferită

Simona Halep a jucat ieri prima partidă cu public după aproape opt luni. Organizatorii italieni au permis accesul la Foro Italico a 1.000 de spectatori pentru ultimele două zile ale turneului. "A fost drăguț să văd oameni în tribune, chiar dacă nu m-au susținut pe mine. Au fost cu Muguruza, dar înțeleg. Totuși, am fost încântată să-i văd și să le simt energia. În finală, sper să joc și mai bine și să câștig", a spus Simona Halep

Finalele jucate de Simona Halep pe zgură

VIDEO  Revolta lui Țiriac: „Halep e luată sub gardă și dusă la hotel” 

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep, după victoria cu Garbine Muguruza: „Oamenii din tribună nu m-au susținut azi”CTP, după meciul care a dus-o în finală pe Simona Halep: „A «pus-o» cu capul pe Muguruza”

Cine este cel mai de temut interlop din România. Poreclit “Ștefan cel Mare” a pus Moldova sub asediu

Libertatea

Playtech: România va fi ocupată de trei ţări: Ungaria, Rusia şi Bulgaria! Profeția omului care a prevăzut moartea lui Ceaușescu
Read Entire Article
Powered By Seo Tools