Hackerii au publicat date confidențiale ale unei companii de asigurări din Israel, după ce aceasta a refuzat să plătească răscumpărarea

2 luni in urmă 1


Grupul responsabil de atac, Black Shadow, a cerut 50 de monede Bitcoin (950.000 de dolari). Pentru că nu a primit banii, a început să publice date sensibile și a dezvăluit o parte din conținutul negocierilor purtate cu responsabilii companiei.


Infractorii cibernetici au publicat vineri date sensibile, furate din serverele companiei israeliene de asigurări Shirbit Insurance, după ce aceasta a refuzat să plătească răscumpărarea de aproximativ un milion de dolari cerută de hackeri, scrie Times of Israel.


Informațiile publicate includ mii de fotografii ale unor carduri de credit, documente medicale, permise auto, plăți, cecuri și alte informații personale ale clienților companiei.


Apoi hackerii și-au mărit cererea, afirmând că dețin informații mult mai periculoase, pe care le vor publica sau vinde online dacă nu sunt plătiți.


Shirbit acuză un atac „terorist”


Shirbit a anunțat că „nu va ceda în fața acestui tip de terorism”.


Grupul responsabil de atac, numit Black Shadow, a cerut ca o sumă de 50 de monede Bitcoin (950.000 de dolari) să fie transferată în contul său până vineri dimineață.


Acesta a mai avertizat că suma se va dubla la 100 de monede Bitcoin după ora 9 dimineața și va ajunge la 200 de monede Bitcoin în dimineața zilei de sâmbătă.


Înainte de termenul-limită de vineri, hackerii au anunțat că Shirbit încă nu plătise, afirmând că acest lucru înseamnă că firmei nu îi pasă de datele clienților săi.


Compania a precizat însă că, după o noapte de negocieri, a ajuns la concluzia că „teroriștii cibernetici au ca scop să provoace pagube strategice și că niciun motiv financiar nu se află în spatele atacului”.


Societatea a mai insinuat că atacul vizează Israelul, nu compania în sine.


Postul de televiziune Channel 12 spune că nu există nicio dovadă în acest sens.


Negocieri pentru răscumpărare


Între timp, însă, hackerii au prezentat capturi cu discuțiile avute de aceștia prin WhatsApp cu reprezentanții Shirbit.Informațiile au fost publicate prin aplicația de chat Telegram.


Discuțiile s-au terminat cu declarația repetată a hackerilor că dacă nu plătesc până la ora 9 dimineața, vor publica noi date.


Atac confirmat oficial


Marți, Autoritatea pentru Piețe de Capital și Directoratul Cibernetic Național al Israelului au confirmat că un atac informatic a avut loc asupra Shirbit și că o serie de informații au fost publicate ca urmare a infiltrării.


Black Shadow a revendicat atacul pe Twitter, afirmând că deține datele tuturor angajaților și clienților companiei.


Shirbit activează în domeniul asigurărilor imobiliare, auto și de călătorie. În urmă cu o lună, compania a câștigat o licitație pentru asigurările auto ale bugetarilor din Israel.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă