Guvernul vine în sprijinul consumatorului vulnerabil de energie. Câți beneficiari sunt vizați de proiectul de lege

2 săptămâni in urmă 2

Raluca Turcan/sursa foto: INQUAMRaluca Turcan/sursa foto: INQUAM

Executivul a adoptat joi proiectul de lege care reglementează măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, fiind vizaţi 427.591 de beneficiari ai formelor de sprijin propuse prin proiect, cu 95% mai mulţi decât sunt în prezent. Informația a fost oferită de ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe o rețea de socializare.

JOI, 25 MARTIE 2021, 19:15

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Raluca Turcan: „Guvernul a adoptat astăzi proiectul de lege care reglementează măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Prevederile propuse în proiect extind atât formele de sprijin acordate de stat, nivelul de venituri până la care se acordă dreptul, cât și numărul de beneficiari cărora se adresează. Astfel, vor fi 427 591 de beneficiari ai formelor de sprijin propuse prin proiect, față de 218 698 câți sunt în prezent – o creștere cu 95%. Principalele măsuri de protecție socială adoptate sunt ajutorul pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece și suplimentul pentru energie acordat lunar, pe tot parcursul anului. Sunt incluse noi prevederi în ceea ce privește ajutorul pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece. (...) Se stabilește limita maximă a veniturilor până la care o persoană sau o familie poate beneficia de ajutoare pentru încălzire, respectiv de 810 lei/persoană în cazul familiilor și de 1.445 lei în cazul persoanei singure, adică o creștere a nivelurilor de venituri de la 800 lei la 810 lei, iar pentru persoana singură de la 1.082 lei la 1.445 lei.”

Ministrul Muncii a precizat și cuatumul acestor ajutoare, în funcție de natura acestora.

Raluca Turcan: „Suplimentul pentru energie acordat pe tot parcursul anului este o măsură nou-introdusă și este diferențiat în funcție de sursa de energie, respectiv: 30 lei pentru consumul de energie electrică, 10 lei pentru consumul de gaze natural, 10 lei pentru consumul de energie termică, 20 lei pentru consumul de combustibili solizi și petrolieri. Majorarea cuantumului suplimentului la 50 de lei, în cazul în care unica sursă este energia electrică.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă