Guvernul se laudă cu 5 milioane de români vaccinaţi, ţinta ratată de premierul Florin Cîţu

2 luni in urmă 26

Asistentă care pregătește o doză de vaccin.Asistentă care pregătește o doză de vaccin.

Guvernul României se laudă că sâmbătă a fost depăşit pragul de 5 milioane de români vaccinaţi cu cel puţin prima doză, ţintă pe care premierul şi-a propus-o pentru 1 iunie.

Sâmbătă a fost atins pragul de 5 milioane de români vaccinaţi, ţintă ratată de două luni de premierul Florin Cîţu.

Astăzi (sâmbătă – n.r.) am depăşit pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”, este postarea de pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României..

De altfel, la 1 august, premierul spunea că ar fi trebuit să fie 10 milioane de români vaccinaţi.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; – până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, spunea în aprilie premierul.

The post Guvernul se laudă cu 5 milioane de români vaccinaţi, ţinta ratată de premierul Florin Cîţu appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă