Guvernul României a adoptat noi măsuri pentru competițiile sportive. În ce condiții pot participa spectatorii la meciurile din Liga 1

1 săptămână in urmă 14

Guvernul României a adoptat noi măsuri privind desfășurarea competițiilor sportive în contextul valuli cinci de COVID-19, iar acestea au intrat în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie.

Ministerul Sportului a anunțat noile reguli privind desfășurarea competițiilor sportive, iar suporterii formaților au aflat în ce condiții pot intra pe stadioanele din România.

De sâmbătă, 8 ianuarie, autoritățile au decis ca masca să fie obligatorie pe stradă și în spațiile publice deschise, astfel că suporterii care vor să meargă pe stadioanele din România trebuie să poarte acest „accesoriu”.

Guvernul României a adoptat noi măsuri pentru competițiile sportive

Cum rata de infectare din București și Cluj Napoca a trecut de doi la mia de locuitori, cele două orașe intrând în zona galbenă, capacitatea stadioanelor este limitată la 30%.

Spectatorii au voie să participe la competițiile sportive care vor avea loc pe teritorul României, în spațiile închise sau deschise doar în intervalul orar 5:00 – 22:00 și în limitele de ocupare arătate mai jos, doar pentru spectatorii care respectă următoarele reguli:

  • sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„În județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – participarea spectatorilor este permisă în limita a 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

În județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori – participarea spectatorilor este permisă în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului”, a mai anunțat Ministerul Sportului.

The post Guvernul României a adoptat noi măsuri pentru competițiile sportive. În ce condiții pot participa spectatorii la meciurile din Liga 1 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă