Guvernul ridică restricțiile de deplasare pentru noaptea de Paște

1 săptămână in urmă 12


Guvernul permite deplasarea în interiorul localităților pentru participarea la slujba de Paște din noaptea de 1 spre 2 mai. Oamenii vor putea să circule până la 5 dimineață fără să respecte carantina de noapte, se arată în hotărârea privind prelungirea stării de alertă.


Guvernul va adopta, în ședința de guvern de joi, prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile, în perioada 13 aprilie 2021 - 12 mai 2021.


Mai mult, în zilele de în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, în toate localitățile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00.


De asemenea, în hotărârea de prelungire a stării de alertă se permite deschiderea stațiunilor de pe litoral, dar cu limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.


Hotărârea de Guvern mai prevede ca în toate localităţile să se permită circulaţia enoriașilor musulmani în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramadan.


În rest, Guvernul prelungește măsurile restrictive introduse anterior pentru o perioadă de încă 30 de zile.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă