Guvernul renunță la suplimentarea cu 100 de milioane de lei a subvenției pentru partidele politice

1 lună in urmă 15

Conform celei mai recente variante a proiectului de rectificare bugetară, Guvernul renunță să suplimenteze subvenția pentru partide cu 100 de milioane de lei, așa cum apărea în varianta inițială a rectificării.

Noua versiune a fost trimisă spre avizare la Consiliul Economic și Social și are aprobarea ministrului de Finanțe și a premierului, potrivit unor surse citate de Economedia.ro.

În prima variantă a rectificării bugetare, subvenția pentru partidele politice din România ar fi crescut cu 100 de milioane de lei, ajungând astfel la o subvenție totală record de 265 de milioane de lei. În noiembrie anul trecut, Florin Cîțu promitea că va tăia „semnificativ” subvenția pentru partide.

Decizia Guvernului de a renunța la această alocare suplimentară pentru partide a venit ca urmare a presiunii publice și apariției informației în mass-media, arată Europa Liberă. Despre acest subiect a scris și Ziare.com în mai multe materiale, în cel mai recent arătând că dacă majorarea subvenției ar fi fost aprobată, partidele politice ar fi costat zilnic bugetul de stat 720.000 de lei pe zi.

Conform documentului obținut de Economedia, în noua versiune de rectificare bugetară mai multe ministere precum cel al Transporturilor, Tineretului și Sportului, Dezvoltărilor, Lucrărilor Publice și Administrației primesc o suplimentare.

Citeste si:

 "Ieri v-am arătat toată preţuirea mea şi la televizor m-am regăsit într-un monstru"

 "Sunt implicată full-option la Ministerul Muncii"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă