Guvernul pregătește introducerea unei taxe petru deșeurile de plastic

1 lună in urmă 2

Guvernul pregătește taxa pe deșeurile de plastic FOTO InquamGuvernul pregătește taxa pe deșeurile de plastic FOTO Inquam

Tanczos Barna, ministrul Mediului, spune că în România este nevoie de o nouă taxă aplicată pentru deșeurile de plastic. Oficialul susține că nu stăm bine deloc la colectarea selectivă a deșeurilor, motiv pentru este necesară această taxare.

VINERI, 26 FEBRUARIE 2021, 20:19

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Autoritățile urmează să analizeze o eventuală taxă în privința deșeurilor de plastic, dar se încearcă să nu se pună toată povara pe umerii producătorilor, conform declarațiilor lui Tanczos Barna, ministrul Mediului. Potrivit acestuia, undeva pe la sfârșitul lunii mai vor avea propunerea formulată și în cursul lunii iunie trebuie să facă transpunerea directive.

„Colectarea selectiva încă nu este un atu al sistemului de colectare din România. La un moment dat România va trebui să plătească taxe suplimentare pentru deșeurile de plastic necolectate și nereciclate. Până la sfârșitul lunii iunie va trebui să pregătim o propunere de preluare a directivei. Vom analiza varianta în care această eventuală taxă să fie cât mai suportabilă pentru industrie. Trebuie să vedem actorii care participă în acest lanț de colectare, transport, depozitare, recuperare, reciclare că să nu punem toată povara pe umerii producătorilor”, a spus Tanczos Barna în cadrul dezbaterii Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament, scrie Hotnews.

Potrivit acestuia, nu numai România, multe state europene au ținte mai jos decât cele stabilite la nivelul UE.

"Mai devreme sau mai târziu, multe dintre aceste state vor trebui să aplice taxe suplimentare", a spus el.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă