Guvernul modifică regulile pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza Covid-19

1 săptămână in urmă 23

Guvernul modifică regulile pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza Covid-19. Măsurile drastice prin care sunt înmormântați cei care au decedat din cauza infecției cu noul coronavirus ar putea fi revizuite în ședința de guvern de joi.

Guvernul modifică regulile pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza Covid-19

Premierul spune că la acest proiect se lucrează la Ministerul Sănătății. „Este propunerea Ministerului Sănătății. Aștept opinia specialiștilor. Sunt mai multe lucruri pe care le discutăm și acest comitet interministerial are acest rol – de a introduce proiectele care relaxează, și acesta este unul dintre ele, și de a le introduce pe ordinea de zi cât mai rapid”, a spus Florin Cîţu.

„Să ținem seama de riscurile pe care și le asumă cei care participă la procesul de pregătire și înmormântare și  pe de altă parte să le dăm posibilitatea oamenilor să-și ia rămas bun de la cei dragi”, a declarat şi Vlad Voiculescu, ministru Sănătăţii.

Vlad Voiculescu îl contrazice pe Raed Arafat pe tema schimbării protocolului de înmormântare pentru pacienţii Covid: „E un lucru care merită 24-48 de ore de analiză”

Noile norme ar putea prevede posibilitatea prezenței preotului la spital pentru cei bolnavi, permisiunea ca cel decedat să fie îmbrăcat dar și oficierea slujbei de înmormântare în biserică. În momentul de față cei decedați în urma contractării Covid-19 sunt transportați la morgă în saci impermeabili, iar sicriul este sigilat. Pot participa la slujbă doar rudele de gradul întâi și doi cu aviz de la DSP.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă