Guvernul grec a dispus ca medicii din sectorul privat să ajute sistmul public de sănătate / Decizia a fost luată după ce aceștia au fost invitați să își ofere ajutorul, dar puțini au acceptat

1 lună in urmă 7

Grecia a dispus ca medicii din sectorul privat din regiunea Atenei să ajute sistemul public de sănătate în lupta împotriva înmulţirii noilor infectări cu COVID-19, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Guvernul a cerut anterior medicilor din sectorul privat să îşi ofere ajutorul, în contextul în care spitalele publice din Grecia sunt copleşite de numărul mare de infectări cu COVID-19, iar secţiile de terapie intensivă rămân fără paturi. Conform executivului, este nevoie de aproximativ 200 de medici.

„Ministerul Sănătăţii a lansat acum câteva săptămâni o invitaţie, un apel, pentru medicii din sistemul privat, pentru a întări spitalele din Sistemul Naţional de Sănătate în timpul celui de-al treilea val major din pandemia de COVID-19. Din păcate, foarte puţin medici din privat s-au oferit”, a declarat Kikilias.

El a explicat că, date fiind condiţiile de urgenţă, Ministerul Sănătăţii a dispus ca medicii din privat să îşi ofere serviciile pentru sistemul public.

Grecia a raportat 1.514 noi infectări cu coronavirus şi 41 de decese duminică. Numărul total al deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la circa 7.500.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă