Guvernul Germaniei va facilita integrarea refugiaților afgani în societatea germană / Azilanții vor avea acces la cursuri de integrare finanțate de stat înainte de stabilirea statutului lor

2 săptămâni in urmă 25

O schimbare politică importantă decisă de guvernul de la Berlin va creşte şansele de integrare a refugiaţilor afgani în societatea germană, transmite joi dpa, citată de Agerpres.

După o evaluare iniţială, ministrul de interne Nancy Faeser a optat pentru desemnarea Afganistanului drept „ţară de origine cu şanse mari de rămânere”, ceea ce înseamnă că azilanţii proveniţi de acolo vor avea acces la cursuri de integrare finanţate de stat chiar înainte de luarea unei decizii privind statutul lor.

Măsura a fost luată după promisiunea unui „nou început” făcută de noul guvern de coaliţie din Germania, condus de Partidul Social Democrat (SPD), din care face parte şi Faeser.

Includerea Afganistanului în categoria din care fac parte şi Siria, Eritrea sau Somalia s-a făcut în ciuda regulilor care atribuie celor originari din anumite ţări „şanse mari” doar dacă peste 50% din cererile de azil respective sunt aprobate, arată surse guvernamentale ale dpa.

„Trebuie să îi integrăm pe cei care vin la noi într-o etapă timpurie, dacă este probabil ca ei să rămână în Germania”, a spus Faeser. Ea a remarcat că refugiaţii care au părăsit Afganistanul după ce talibanii au preluat puterea în 2021 nu se vor putea întoarce deocamdată în ţara lor.

Faeser a argumentat de asemenea că este nevoie de acţiuni, deoarece Germania continuă să evacueze afgani „în fiecare săptămână”.

Departamentul migraţiei din ministerul condus de social-democrată a întâmpinat însă cu scepticism decizia. Mai multe surse ale dpa şi-au exprimat îngrijorarea că criteriile pe care s-a bazat schimbarea statutului Afganistanului sunt neclare, ceea ce ar putea crea un precedent pentru alte ţări cu probleme.

Sursa foto: Twitter/ @USAFCENT

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă