Guvernul australian, presat să ia o decizie în cazul Djokovic: ”Cum conduceţi voi ţara? Este un dezastru”

1 săptămână in urmă 15

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 07:27

398 citiri

Guvernul australian, aflat sub presiune din cauza situaţiei legate de Novak Djokovic, a precizat, vineri, că va rămâne ferm în privinţa regulii de interzicere a intrării în ţară a persoanelor nevaccinate. Însă decizia sa cu privire la expulzarea sau neexpulzarea liderului ATP se lasă aşteptată, notează AFP.

Sârbul se antrenează la Melbourne, în speranţa că va avea şansa de a lupta pentru al zecelea trofeu Australian Open şi al 21-lea de grand slam, ceea ce ar reprezenta un record.

Guvernul este ţinta criticilor pentru că întârzie să ia o decizie cu privire la situaţia lui Djokovic, sportiv care nu este vaccinat.

Vineri, ministrul Finanţelor, Simon Birmingham, a insistat asupra faptului că Australia nu lasă să intre pe teritoriul său decât persoane vaccinate cu schemă completă sau care au scutire medicală din motive acceptabile. “Această politică nu s-a schimbat şi vom continua să aplicăm cu rigurozitate această politică”, a spus Birmingham la postul ABC.

Senatorul independent Jacqui Lambie a făcut un apel către guvern să ia cât mai repede o decizie în privinţa lui Djokovici. “De ce continuă astfel situaţia? Alex Hawke, unde eşti? Dacă nu poţi lua o decizie în privinţa lui Novak Djokovic... Dumnezeule! Cum conduceţi voi ţara? Este un dezastru”, a spus Lambie la Nine Network, adresându-i-se ministrului Imigraţiei, Alex Hawke.

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovic.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovic spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui”.

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o "dezinformare”.

Novak Djokovic a câştigat luni apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară. El a rămas însă în vizorul autorităţilor australiene, acestea reexaminând documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

Joi, în urma tragerii la sorţi s-a stabilit că Novak Djokovic va evolua contra compatriotului său Miomir Kecmanovic, locul 77 mondial, în primul tur la Australian Open.

Citeste si:

UPDATE Continuă suspansul în cazul Djokovic. Va fi expulzat sârbul din Australia? Cine va lua decizia finală

Tragerea la sorţi pentru tabloul principal la Australian Open a fost amânată, joi dimineaţă, din cauza situaţiei incerte a lui Novak Djokovic, iar prim-ministrul Australiei a susținut o...

 ”Cum a putut să vină aici?”

Liderul opoziţiei australiene, laburistul Anthony Albanese, a afirmat că nu înţelege cum Novak Dokovici a putut intra în Australia, în contextul în care nu se autorizează intrarea...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă