Guvernul Angelei Merkel avertizează: Coronavirusul ”se răspândeşte dramatic” în Germania

2 săptămâni in urmă 15


Germania se confruntă cu o creștere puternică a numărului de infectări, iar virusului ”se răspândește dramatic”, a atras atenția la Berlin purtătorul de cuvânt al Angela Merkel. În vreme ce țara a înregistrat un nou record de îmbolnăviri, șefa guvernului încă în funcție a cerut miercuri o întâlnire urgentă cu premierii care conduc landurile Germaniei, potrivit Agerpres.


Virusul "se 'răspândeşte dramatic'', a declarat la Berlin purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert, insistând că este necesar un ''răspuns rapid şi unificat''.


''Virusul nu ţine cont de procesele politice sau de perioadele de tranziţie'', a adăugat acesta, făcând referire la negocierile în derulare pentru formarea viitorului guvern federal german din care conservatorii cancelarului Merkel nu vor face parte.


Angela Merkel vrea să se pună de acord cu liderii celor 16 landuri germane asupra măsurilor care trebuie luate pentru a ține sub control noul val care a lovit Germania. Se va discuta inclusiv despre accelerarea vaccinării.


Germania cu circa 83 de milioane de locuitori a înregistrat miercuri 37.120 de noi cazuri de COVID-19, cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei. De altfel, numărul cazurilor de COVID s-a dublat în ultima săptămână. Recordul anterior al cazurilor zilnice de COVID de 37.120 de persoane infectate a fost raportat vineri, iar cu o săptămână mai devreme, numărul cazurilor noi era de 20.398.


După bilanțul alarmant de cazuri COVID, germanii au făcut cozi la centrele de vaccinare. Miercuri a fost anunţat un record zilnic al vaccinărilor anti-COVID-19, cu circa 312.000 de doze administrate în ultiele 24 de ore.


Până în prezent, peste 67% din populația Germania este vaccinată complet, iar peste trei milioane de cetăţeni germani au primit şi a treia doză de vaccin.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă