Guvernul a lansat platforma online "Sportul se Joacă". Programul promovează exercițiile distractive și îi inspiră pe adulți să se joace cu copiii

4 luni in urmă 25

Guvernul anunță că a fost lansată platforma online Sportul se Joacă care îi inspiră pe adulți să se joace cu copiii. Este vorba despre un program care promovează exercițiile distractive prin intermediul unor clipuri cu imagini din 12 discipline sportive olimpice.

23 Octombrie 2020, 14:01 (actualizat 23 Octombrie 2020, 14:08) |

sportulsejoaca.ro

Platforma Sportul se Joacă a fost realizată în cadrul unui parteneriat între Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv, Institutul Aspen România și BCR. Aceasta reprezintă o platformă educațională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă și mișcare, care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții să se joace „de-a sportul” cu copiii.

Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare. Astfel, copiii se pot juca de-a sportul în cadrul a 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv.

Platforma „Sportul se Joacă” este activă, iar pe site-ul www.sportulsejoaca.ro vor putea fi accesate 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice.

„Sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Prin intermediul platformei «Sportul se joacă», în care sunt prezentate cele 12 discipline incluse în programul olimpic, elevii vor avea posibilitatea de a descoperi ce sport li se potrivește”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Mai mulți sportivi cunoscuți din România s-au alăturat proiectului, devenind ambasadori ai programului. Este vorba despre Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Ana-Maria Brânză, Paula Ivan, Éva Tófalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, Elisabeta Lipă, George Cosac și Răzvan Pîrcălabu.

„«Sportul se joacă» este un program care va ajuta, în primul rând, prin ceea ce conține: un număr de peste 120 de exerciții, exerciții prin care copiii vor descoperi, practic, lumea minunată a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice și vor avea oportunitatea să aleagă ce îi atrage cel mai mult, ce li se potrivește și ce vor să practice mai departe”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

Platforma poate fi accesată pe site-ul propriu, pe YouTube și pe Facebook.

sursa mediafax

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă