Guvernul a fost informat despre moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, în ciuda boicotului PSD și PNL din Parlament SURSE

1 lună in urmă 25

Moţiunea de cenzură a fost comunicată marţi, 7 septembrie, Guvernului, au declarat, pentru AGERPRES, surse politice.

Atât preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, cât şi preşedintele Senatului, Anca Dragu, au precizat anterior că Executivul va fi informat în cursul acestei zile despre moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS, demers care face parte din procedura constituţională.

"Eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, eu am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării şi, de asemenea, deciziile Curţii Constituţionale, în interpretarea prevederilor constituţionale. Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi încălcarea principiului constituţional. Astăzi voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. De asemenea, vreau să vă informez că am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii de cenzură", a afirmat Orban la Palatul Parlamentului.

Citeste si:

 "Nu e vorba de o colaborare între noi și AUR. E o minciună, e praf aruncat în ochii publicului"

 ”În momentul acesta, conjunctural avem același interes” VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă