Guvernul a dat „undă verde” pentru salariile minerilor! Protestul s-a încheiat, negocierile continuă

1 săptămână in urmă 12

Bani pentru mineriBani pentru mineri

Miniștrii au aprobat, în ședința de Guvern, banii care li se cuvin minerilor ca urmare a negocierilor avute, luni, cu ministrul Muncii. Protestul minerilor s-a încheiat după șapte zile, dar negocierile continuă până la restiturirea tuturor drepturilor salariale.

LUNI, 22 FEBRUARIE 2021, 20:54

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Guvernul a aprobat proiectul pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1850/2006.

Minerii care au protestat în subteranul exploatării de cărbune Lupeni au ieşit luni seara la suprafaţă, la capătul unei săptămâni petrecute în mină, după ce au primit asigurări că angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) îşi vor primi drepturile băneşti la timp.

La porţile de intrare de la Mina Sud Lupeni, protestatarii, vădit obosiţi de momentele prin care au trecut, au fost aşteptaţi de familii şi locuitori ai oraşului Lupeni.

La ieșirea din subteran, oamenii au strigat "Cinste lor, cinste lor, cinste lor, minerilor", "Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea", "Unitate".

„Am decis să mergem înainte şi să mergem afară, chiar dacă mai sunt unele puncte nerezolvate", a declarat unul dintre mineri, după ce a ieşit la suprafaţă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă