GUVERNUL a aprobat schema de ajutor pentru APICULTORI. Ce sumă vor primi aceștia

1 săptămână in urmă 9

Schema de ajutor pentru apicultori a fost aprobată Schema de ajutor pentru apicultori a fost aprobată

Schema de ajutor de minimis pentru apicultori pentru compensarea efectelor fenomenelor meteo nefavorabile a fost aprobată astazi de Guvernul Romaniei. 

MIERCURI, 17 NOIEMBRIE 2021, 16:15

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Guvernul a aprobat cu putin timp in urma o schemă de ajutor de minimis în valoare de peste 53,2 milioane de lei (peste 10,7 milioane de euro) pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol. Actul reglementează acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor de 23,7 lei/familia de albine, pentru un număr de 2.246.866 familii de albine.

"Scopul acestui ajutor este susținerea activității în sectorul apicol pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție", se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, reprezentând 10.763.157,96 euro.

Perioada de depunere a cererilor şi documentelor însoțitoare este cuprinsă între a doua zi lucrătoare după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri și 26 noiembrie 2021. 

Schema se derulează prin centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, iar termenul de plată este 31 decembrie 2021.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă