Guvernatorul Floridei mobilizează armata pentru a face faţă ameninţărilor de violenţă cu ocazia învestirii președintelui Biden

1 lună in urmă 33

Guvernatorul statului Florida a ordonat vineri mobilizarea Gărzii Naţionale (trupele armate federale) pentru a face faţă ameninţărilor de violenţă, la o săptămână după asaltul asupra Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui Trump, anunță Agerpres.

Ordinul executiv al guvernatorului republican Ron DeSantis va rămâne în vigoare până pe 24 ianuarie şi prevede ca membrii Gărzii Naţionale să vină în ajutorul forţelor de ordine locale şi federale în cazul unor situaţii dificile.

Autorităţile sunt sub o presiune crescută cu doar câteva zile înainte ca preşedintele ales Joe Biden să depună jurământul pe 20 ianuarie. Ceremonia de inaugurare va avea loc cu asigurarea desfăşurării unui dispozitiv de securitate sporit după pătrunderea violentă a susţinătorilor preşedintelui Donald Trump în Congres pe 6 ianuarie, acţiune soldată cu moartea a cinci persoane.

În Florida, justiţia federală a procedat vineri la arestarea unui bărbat care a făcut apel ca oamenii să pună mâna pe arme împotriva protestatarilor pro-Trump.

Daniel Baker, un locuitor din Tallahassee, capitala Floridei, a fost arestat pentru că a făcut apel la confruntarea protestatarilor care este posibil să se adune duminică în faţa sediului executivului din Florida, conform unui comunicat al Departamentului de Justiţie, citat de Agerpres. (Foto: US Army)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă