GSP: Magaye Gueye de la Dinamo, prins dopat cu cocaină la meciul cu FCSB din Cupa României. Riscă 2 ani de suspendare

1 lună in urmă 1


Atacantul dinamovist Magaye Gueye a fost depistat pozitiv cu cocaină, în urma controlului efectuat de ANAD la meciul Dinamo - FCSB 1-0, din „optimile” Cupei României, informează Gazeta Sporturilor.


Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a fost suspendat provizoriu, iar ANAD a notificat clubul Dinamo în legătură cu acest caz.


Magaye Gueye ar fi fost prins în urma controlului efectuat la derby-ul Dinamo - FCSB din Cupa României, disputat pe 10 februarie.


Agenția Națională Antidoping nu a făcut public numele jucătorului, dar din informațiile Gazetei, confirmate de oficialii clubului din Ștefan cel Mare, este vorba de atacantul de 30 de ani, iar substanța descoperită este cocaina.


Fiind vorba despre un caz izolat, Dinamo nu va avea probleme, pentru că sancțiunile la nivelul clubului apar în momentul în care cel puțin 3 jucători sunt pozitivi la un control antidoping.


În ceea ce-l privește pe fotbalist, Magaye Gueye, care n-ar fi recidivist, riscă doi ani de suspendare.


Speța lui Magaye Gueye se încadrează la articolul 72 din cadrul Regulamentului Disciplinar al Federației Române de Fotbal, aflat în concordanță cu cel al FIFA, informează DigiSport.


”Orice încălcare a: Capitolului II.1 (Prezenţa unei substanţe interzise, a metaboliţilor sau markerilor ei), Capitolul II.2 (Folosirea sau încercarea de folosire a unei substanţe interzise sau a unei metode interzise), Capitolul II.3 (Refuzul sau neproducerea, fără motiv întemeiat, a probei), Capitolul II.5 (contaminarea/ interpunerea/obstrucţionarea prin încercarea de a obstrucţiona oricare parte a controlului doping), Capitolul II.6 (Posesia de substanţe sau metode interzise) va fi sancționată cu suspendare pentru doi ani, la prima abatere şi suspendare pe viaţă, în caz de recidivă”, se arată pe site-ul FRF.


Cazul este identic cu cel al lui Adrian Mutu, testat pozitiv în 2004, pe când evolua la Chelsea.


Venit în toamnă, Gueye a marcat 3 goluri pentru Dinamo, în 18 apariții.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă