GSP Live. Ce a spus George Simion despre investiţiile maghiare din fotbalul românesc: „Asta mă deranjează"

2 săptămâni in urmă 4

George Simion este copreședinte al Partidului Alianța pentru România (AUR), surpriza alegerilor parlamentare din anul 2020Este cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, „Honor et Patria" și „Uniți sub Tricolor" (UST).

Din 2013 până în prezent, Guvernul maghiar a investit aproximativ 75 de milioane de euro în 10 proiecte transfrontaliere, construite în zone cu etnici maghiari din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Majoritatea banilor sunt plătiți prin federația de la Budapesta și prin fundația „Bethlen Gabor", unde numele lui Lorincz Meszaros, fost primar la Felcsut, apropiat al lui Viktor Orban și unul dintre cei mai bogați oameni din Ungaria, e omniprezent. 

În România, principalele beneficiare sunt Sepsi Sf. Gheorghe și divizonara secundă Csíkszereda. George Simion vrea ca guvernul de la București să urmeze exemplul de la Budapesta. 

George Simion, despre investițiile maghiare în sportul românesc

„Urmăresc toate investițiile magiare din zona Ardealului, Unele mă îngrijorează. Este o lipsă de reacție din partea României. Ar trebui să ne susținem antreprenorii, să avem capital românesc. În loc să avem bănci românești care să investească, ajungem să vindem tot. Am o problemă cu șovinismul, cu politici iredentiste prin intermediul unor cluburi de fotbal. 

Guvernul maghiar investește în maghiarii de pretutindeni, nu doar la noi. Din punctul ăsta de vedere, ar trebui să fie un exemplu pentru guvernul român, care ar trebui să investească în tinerii români din Chișinău, Cernăuți și să se îngrijească de tinerii români care se nasc în Europa de Vest. Sunt foarte mulți copii talentați acolo”, a spus George Simion, la GSP Live. 

Citește și alte știri despre George Simion: 

GSP Live. Pe ce post a jucat George Simion fotbal: „Eram pasionat, cumpăram mereu Gazeta Sporturilor și Sportul Românesc”

După divorț, Antonia a devenit o femeie liberă. Anunțul lui Alex Velea după 7 ani de relație

Libertatea

Playtech: Tatăl Simonei Halep, bun de plată în Constanța. Cum a ajuns la tribunal
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă