Grupul PPE: Rusia va trebui să plătească, iar prețul va fi ridicat / Ce sancțiuni propun popularii europeni pe fondul prezenței trupelor militare rusești la granița cu Ucraina

1 lună in urmă 13

Grupul PPE din Parlamentul European solicită asistență militară pentru Ucraina și noi sancțiuni împotriva Rusiei, considerând acțiunea de desfășurare a trupelor militare la granița cu Ucraina „o escaladare și o amenințare serioasă la stabilitatea și securitatea europeană, precum și la suveranitatea ucraineană”.

Vicepreședintele grupului PPE, Sandra Kalniete, susține că Uniunea Europeană și Statele Unite ar trebui să comunice „în mod clar și explicit” Rusiei care este prețul pe care va trebui să îl plătească „pentru agresiunea sa”.

„Și acest preț trebuie să fie ridicat”, a continuat Kalniete.

Potrivit europarlamentarului PPE, noile sancțiuni trebuie să includă: oprirea imediată a proiectului Nord Stream, punerea sub sechestru a activelor și interdicții de călătorie pentru oligarhii pro-Kremlin și familiile acestora, precum și deconectarea Rusiei de la sistemul internațional de plăți SWIFT.

„În același timp, trebuie să asistăm Ucraina din punct de vedere militar, în ceea ce privește consolidarea capacităților, și  politic(…). Nu ne mai putem ascunde politic în spatele scuzei evitării supărării Rusiei”, a mai afirmat Kalniete.

Declarațiile vicepreședintelui grupului PPE vin în contextul organizării, marți, în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European a unei dezbateri cu privire la acordurilor de la Minsk.

Sursa: Captură Twitter

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă