Grupul media german Axel Springer cumpără site-ul Politico

1 lună in urmă 33

Valoarea tranzacției și condițiile înțelegerii nu au fost făcute publice, dar ziarul american The New York Times a scris că site-ul Politico ar putea fi vândut cu 1 miliard de dolari, a informat agenția Reuters.

Grupul media Axel Springer a anunțat joi, 26 august, că va achiziționa site-ul de știri politice din SUA Politico, lansat în urmă cu 14 ani.

Acordul, care include 50% din acţiunile asocierii în participaţie Politico Europe, precum şi site-ul de ştiri din tehnologie Protocol, lansat mai recent, este aşteptat să fie finalizat în al patrulea trimestru al acestui an, după ce va primi avizele legale.

Vânzarea Politico vine la mai puţin de o săptămână după ce grupul Nexstar Media a cumpărat The Hill, concurent al Politico, pentru 130 de milioane de dolari, a relatat news.ro, care citează Variety.

Grupul media Axel Springer, cu sediul la Berlin, deţine branduri ca Bild şi Welt şi are mai mult de 16.000 de angajaţi în întreaga lume.

Potrivit datelor furnizate de Politico, site-ul american are 700 de angajaţi în America de Nord, iar mai mult de jumătate lucrează în echipa editorială, în timp ce Politico Europe are aproximativ 200 de angajaţi.

Libertatea a scris pe 5 august că nemții de la Axel Springer părăsesc presa din Ungaria, Serbia, Slovacia și țările baltice și își vând acțiunile către elvețienii de la Ringier.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă