Gruparea teroristă Al-Qaida, mesaje de felicitări și încurajări pentru talibanii din Afganistan. „Jihadul şi lupta reprezintă mijlocul legal şi realist”

2 luni in urmă 48

Gruparea jihadistă Al-Qaida în Peninsula Arabică a transmis felicitări talibanilor pentru preluarea puterii în Afganistan.

"Această victorie şi preluare a puterii ne arată că jihadul şi lupta reprezintă mijlocul legal şi realist, în baza (legii) Sharia, de a restabili drepturile şi de a-i expulza pe cotropitori şi ocupanţi", afirmă într-un comunicat ramura yemenită a Al-Qaida.

Talibanii au oferit un sanctuar Al-Qaida în timpul regimului lor precedent, din 1996 până în 2001, ceea ce a determinat SUA să invadeze Afganistanul, în fruntea unei coaliţii internaţionale, şi să doboare regimul taliban ca răspuns la atentatele din 11 septembrie.

AQPA a calificat "jocul democraţiei" drept "miraj înşelător", potrivit comunicatului difuzat de site-ul specializat SITE, care supraveghează reţelele jihadiste din lume.

SUA consideră AQPA ramura cea mai periculoasă a reţelei mondiale Al-Qaida şi a vizat combatanţi acesteia în Yemen după atentatele din 11 septembrie 2001.

Luni, combatanţii AQPA au sărbătorit revenirea talibanilor la putere în Afganistan cu două focuri de artificii şi trăgând cu armele în aer în unele provincii din Yemen.
În recentele lor negocieri cu americanii, talibanii au promis că nu-i vor proteja pe combatanţii Al-Qaida, însă experţi consideră că cele două mişcări îşi vor menţine legăturile, dar într-un mod mai discret.

Citeste si:

Facebook interzice orice conţinut care are legătură cu talibanii. Cum va identifica postările

Un avion care urma să evacueze cetățenii germani din Afganistan nu a putut ateriza la Kabul. Oamenii disperați care încearcă să fugă din țară au blocat pista

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă